ciśnienie za filtrem paliwa zajebiste czy to możliwe żeby moja suza spalała całe paliwo jakie dostaje bo nic nie wraca są dwie rurki powrotne?? jeśli tak to przez nie powinien wracać nadmiar a u mnie nawet kropla nie wraca co muszę przeczyścić żeby mi tak obroty nie skakały od 1000 do 2500 na gazie chodzi zajeb..... POMÓŻCIE PROSZĘ
przy samym gaźniku jest taki filtr metalowy nie rozbieralny do którego od gaźnika wychodzi paliwo pod ciśnieniem to co nie spalił i jest problem ten filtr nie puszcza paliwa spowrotem do baku popsuty jest?? czy przez to mogą tak obroty skakać?? jak to się nazywa??? w razie wymiany o co mam prosić ???
wiesz jak jestem w domu to mogę pisać ze znakami ale jak w pracy to już problem się pojawia bo są skróty porobione na serwerze i mnóstwo programów sie włącza na ą czy ć czy ś a tak do tematu
wymieniłem filtr i jak ręką odjął wszystko gra a ja się tak 2 lata męczyłem ale nadal mnie dręczy dlaczego nic paliwa mi nie wraca jak sie nazywa ten metalowy niby filterek przy gaźniku??????????? jakieś paliwo chyba powinno wracać???
czasami wymiana filtra powietrza czy paliwa zdziała cuda. ile Ci vitara pali? jeśli w normie tzn że wszystko jest dobrze ustawione i nadmiaru paliwa nie ma, dlatego nie wraca przelewem.
A JESZCZE WRÓCĘ DO OBROTÓW BO NIESTETY PO ODPALENIU NA BENZYNIE NADAL SKACZĄ, CZY TO JEST WINA USTAWIENIA TEGO SILNICZKA KROKOWEGO??? JAK JUŻ WCISNĘ PEDAŁ GAZU TO SIĘ NIE MULI, CHYBA FILTR POMÓGŁ , ALE TE OBROTY MNIE ŁAMIĄ
Dzięki za interpunkcję. Drukowane litery w internecie to krzyk. Nie krzycz więc waść.
Generalnie w vitarze nie ma silniczka krokowego. Jest mechanizm od ssanai, on powoduje czasami wachnięcia obrotów ale w zasadzie tylko na zimnym silniku. Filtr powietrza zmieniłeś? Może pomóc.
tak mam jednopunktowy wtrysk pali mało, ale mnie to cieszy. co do filtrów może wiecie jak sie nazywa ten filterek, co paliwo odchodzi od baku??? do był jakoś zastany i dopiero jak walłem mu ciśnieniem z kompresora to przetkało, ale nadal nic nie wraca
To co Ty tam w koncu masz w tej Vitarze gażnik czy monowtrysk. Jeżeli gaznik,to sprawdz czy nie ma luzu na przepustnicy i koniecznie sprawdz mechanizm ssania.Miałem podobny problem w Brawie na 1-punkcie.Pomogło dodanie do paliwa środka STP do przeczyszczania wtryskiwaczy,moze zadziała w Twojej Suzie.Powodzenia
Wpisz w Google adres suzuki info.pl-masz tam schematy monowtrysków pierwszej i drugiej generacji .Wejdz w Warsztat a potem w Diagnoza.Wszystko jest fajnie rozrysowane.Porównaj ze swoim układem,może coś wymyślisz.Powodzenia.