Skoda octavia 1.9 TDI zaraz po uruchomieniu silnik gaśnie

  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Skoda octavia 1.9 TDI zaraz po uruchomieniu silnik gaśnie

Post» 21 Lip 2009, 19:54

Witam. Ostatnio swego czasu pojawił się problem z moja skoda octavia 1.9 TDI tzn: czasami po uruchomieniu silnika samochód gaśnie dzisiaj zdarzyło mi się to 3 razy po czym samochód odpalił bez żadnych problemów.Co może być przyczyną gaśnięcia? Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
zisu
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 18 Lut 2009, 23:10
Interesujące?
1


Post» 21 Lip 2009, 19:58

czy czasem usterka nie pojawiła sie po wymianie filtra paliwa?
mlody861
Zaawansowany
 
Posty: 573
Rejestracja: 26 Wrz 2008, 21:20
Miejscowość: ok Warszawy
Interesujące?
0

Post» 21 Lip 2009, 20:04

Nie dawno wymieniłem kompletny rozrząd , olej ale filtra paliwa nie wymieniałem bo mechanik powiedział abym sobie go wymienił przed zimą... myślisz że to może być przyczyna tego gaśnięcia?
zisu
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 18 Lut 2009, 23:10
Interesujące?
0

Post» 21 Lip 2009, 20:17

to jest silnik na pompie wtryskowej czy na pompowtryskach?
mlody861
Zaawansowany
 
Posty: 573
Rejestracja: 26 Wrz 2008, 21:20
Miejscowość: ok Warszawy
Interesujące?
0

Post» 21 Lip 2009, 20:24

skoda octavia 1.9 TDi 90KM 1999r na pompie wtryskowej
zisu
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 18 Lut 2009, 23:10
Interesujące?
0

Post» 22 Lip 2009, 17:35

sprawdz czy nie zapowietrza sie przez filtr paliwa na filtrze jest plastikowy zaworek który uszczelniony jest dwoma gumowymi oringami temtedy czesto ciagnie powietrze
mlody861
Zaawansowany
 
Posty: 573
Rejestracja: 26 Wrz 2008, 21:20
Miejscowość: ok Warszawy
Interesujące?
0

Post» 22 Lip 2009, 21:39

Dzisiaj wymieniłem filtr paliwa oraz gumowe uszczelki , które były razem w komplecie z filtrem zobaczę jak teraz octavka się będzie zachowywała. Dzięki za radę na pewno się odezwę co i jak:-) pozdrawiam

[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 21:33 ]
Witam po wymianie filtra paliwa dalej te same objawy.Co się okazało kumpel mechanik przeprowadził diagnozę i wyszły błędy immobilisera i to jak twierdził na 100% jest przyczyna gaśnięcia silnika zaraz po uruchomieniu.
zisu
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 18 Lut 2009, 23:10
Interesujące?
1

 
  • Galeria motoryzacyjna
    Syrena Sport 1960-2013
    Ford T, 1920 rok, kabriolet, wnętrze
    Men's Day 2009
    Men's Day 2010
    Targi AutoSalon i AutoSerwis

Problemy techniczne