Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?

Poprzedni temat «» Następny temat
Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?
Autor Wiadomość
Mobby
Nowicjusz

Auto: Audi A5
Moc: 240KM
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 00:41   Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?  

Witam.
Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich i z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Problem wygląda tak:
Zaparkowałem samochód pod moim domem, i w kilka dni temu jak było troche cieplej to śnieg zsunął się z dachu prosto na moje auto. Efekt lawiny to zbita szyba i lekko pognieciona maska.
Szczęśliwie się złożyło że 2 dni wcześniej wykupiłem sobie ubezpieczenie (samochód kupiłem raptem 2 tygodnie temu).
Postanowiłem przed zgłoszeniem szkody zadzwonić do mojego agenta ubezpieczeniowego żeby opowiedzieć o sprawie i zapytać sie go jaka podwyżka mnie czeka za taką szkodę. On mi odpowiedział że podwyżka nie będzie duża, ale ubezpieczyciel może tego nie uznać bo podciągnie to pod np. rażące zaniedbanie. Ewentualnie może sie przyczepić do własciciela budynku (mojego ojca lub mnie) że nie oczyściliśmy dachu ze sniegu.
No i teraz nie wiem co mam robić, czy zgłosić tak jak realnie było, czy tez wymyslić jakąś bajkę o bryle lodu która spadła z ciężarówki jadącej przede mną.....
Dodam że parkuje w tym miejscu pod domem od ponad 10 lat, i w życiu bym nie wpadł na pomysł że coś mi spadnie na auto....

Prosze o pomoc bo musze to w koncu zgłosić.
Naprawa tych uszkodzeń to koszt ok 4 tys zł, więc zdecydowanie opłaca mi się uzyc do tego Auto Casco.

Z góry dziekuje za wszelką pomoc.

ziemek56
Nowicjusz

Auto: LT35
Moc: 1000KM
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 23:38   Re: Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?  

Odszkodowanie należy się w całości od zarządcy (właściciela) nieruchomości; lub jego ubezpieczyciela.
DOKUMENTACJA FOTO JAKO DOWÓD I WIELU ŚWIADKÓW!

Dishman
Stały forumowicz

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 19:42   Re: Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?  

ziemek56 napisał/a:
Odszkodowanie należy się w całości od zarządcy (właściciela) nieruchomości; lub jego ubezpieczyciela.

Problem w tym, że u kolegi właścicle auta i domu to ta sama osoba :mrgreen:

tombek
Nowicjusz

Auto: BMW Z4
Moc: 4000KM
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 09:50   Re: Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?  

uderzaj przez EUCO

Colicab
Nowicjusz

Auto: RRC V8
Moc: 900KM
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 15:55   Re: Śnieg spadł z dachu na samochód - Czy AC pokryje koszty?  

tombek napisał/a:
uderzaj przez EUCO
po wpisaniu w google EUCO zobacz drugi link "euco to oszusci". Wiec jesli jestes reklamiarzem i placa Ci z 50gr od posta, to wypierniczaj stad...