KonradMB napisał(a):Z której strony ten turboLanos wygląda lepiej?

Od tego roku to już nie taki lanos... Myślę o wersji sedan, chociaż nie mogę się przekonać do pretensjonalnego skrzydła z tyłu...
Pzdr,
--
Tomek
[ Dodano: 20 Luty 2011, 14:35 ]piotreq napisał(a):A właśnie się mylisz. Wiele osób myśli, że te samochody są dużo droższe.
Audi A4 2.0 TFSI 211km, które ma troszkę gorsze osiągi od Imprezy, w podstawie kosztuje 136 000. Po doposażeniu, w lakier metaliczny, ksenony, klime, navi, niezły system audio zmiescisz sie w 155 000.
Udało mi się zmieścić w kwocie 170 000, ale zakładam, że dane cenowe z konfiguratora modeli są mocno negocjowalne.
piotreq napisał(a):Zastanów się jeszcze nad Alfą Romeo 1.75 TBi, Honda Accord Type-S, Mitsubishi Lancer Ralliart (jak troszkę dołożysz, to Lancer), Opel Insignia 2.8 Turbo, Saab 9-3, Passat CC, Volvo S60.
Hm. Z tych wszystkich samochodów to pasuje mi tylko Mitsubishi. Mówiąc szczerze rozważałem opcję Evo, ale to już czysty sport a i cena powala. Nie wniknąłem głębiej w ofertę tego producenta i to mógł być błąd. Rzeczywiście - Lancer Sedan Ralliart w opcji z nawigacją kosztuje 135 000 PLN. Muszę doczytać co warte są układy napędowe tego modelu. Dzięki za podpowiedź.
Doczytałem. Mitsubishi jest za słabe. Podjadę jeszcze do któregoś dilera. Może mają na stanie jakiegoś Evo.
Pzdr
--
Tomek