max23 napisał(a):GK napisał(a):Witam,
Otóż odrzucając paliwożerne coupe zainteresowałem się Suzuki Swiftem, najchętniej w wersji hatchback.
Moje pytanie jest takie - warto kupować te za ~2000zł, czy raczej będą one skazane na awaryjność i lepiej dozbierać drugie tyle (sądzę, że przez wakacje mogę uzbierać góra 4-5k)?
No i której generacji szukać - I, II czy III, jak duży był postęp jeżeli chodzi o jakość?
Ewentualnie - czy znacie inne, mało paliwożerne autka 2/3 drzwiowe godne polecenia (oprócz golfów i polo) w podobnym przedziale cenowym?
moja rada to sobie jeszcze poczekaj ,bo wydać kase łatwo /unikaj kupwania auta pod konkretną sumke -bo tyle mam ijestem naiarany -tylko spokój i opanowanie -czekaj
Stąd moje pytanie tu ;]
A na co należy szczególnie zwracać uwagę jeżeli chodzi o Swifta? Przebieg, generacja, korozja w konkretnych miejscach, konkretne podzespoły?
Jak się sprawuje gaz? Warto szukać zagazowanych, czy nie ma to sensu, z uwagi na i tak niskie spalanie paliwa?
Samo pytanie o cenę jest chyba naturalnym, by wiedzieć czego powinienem się spodziewać za jaką kwotę, oczywiście że nie pójdę i nie wydam nawet 2000zł na byle co.
Swoją drogą mało Swiftów widuję na ulicach, a wydaje mi się bardzo ciekawą alternatywą dla Golfa czy Fiatów...