Witam serdecznie. Postanowaiłem napisać o swoim problemie tutaj , gdyż nie znalazłem w świecie internetu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Otóż opiszę poniżej mój problem...
Zakupiłem auto 22.01.2010 roku auto było na rejestracji : DOL xxxxx ubezpieczenie auta było w firmie Allianz i również na ten nr rejestracji na dane osoby od której zakupiłem auto. Gdy byłem w oddziale firmy ubezpieczeniowej (osoba dezycyjna,odpowiedzialna za umowy ubezpieczeniowe) sporządziła aneks do umowy wpisując mnie jako osobę , które będzie kontynuowała obowiązkowe ubezpieczenie "OC" W tym momencie oczywiście zmieniły się nr rej samochodu na OKL xxxxx (zostało przejestrowane na moją osobę)
Zapłaciłem 1 ratę 619zł oczywiście otrzymałem druczek potwierdzający ważną polisę. W dniu dzisiejszym otrzymałem wezwanie przez firmę zewnętrzną (na zlec. Allianz-u) dotyczatę zaległej wpłaty za OC. Dzwoniąc otrzymałem informację , iż nie została odnotowana żadna wpłata (nawet 1 rata 619zł na której mam oczywiście potwierdzenie) Najgorsze jest to , iż na polisie widnieje nr REJESTRACYJNY DOL , który w ogóle już nie istnieje od ponad roku. . . Czy to w ogóle jest zgodne z prawem?? Nagle okazuje się, że moje auto jest na rejestracji OKL a ubezpieczenie na DOL!! Jak to możliwe i jeszcze raz pytam czy to jest zgodne z prawem? Czekam na wszystkie konkretne odpowiedzi .