Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Ogłoszenia | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
Autor Wiadomość
piotrauto
Stały forumowicz

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: 1 Luty 2010, 14:38   ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

1. jakim powodem jest ubywanie powietrza z opon? sprawdzam ciśnienie raz na 2 tygodnie i w 3 kołach ciśnienie jest o 0,1bara niższe a w jednym aż o 0,3 bara nizsze
w tym co 0,3 bara ubywa opona byla przebita

2. druga sprawa to dlaczego mi odlatuje lakier z felg aluminiowych? latem wszystko ok a teraz odlatuje, od dziur? śniegu?

wujekk87
Aktywny

Auto: Land Rover Freelander 1.8 16v
Moc: 120KM
Wysłany: 1 Luty 2010, 16:52   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

napewno dziura nie zostala dobrze sklejona... musisz jechac do wulkanizacji tam gdzie naprawiali opone i zrobic awanture bo cie oszukali

a co do felg aluminiowych to musisz pomalowac wszystkie felgi na nowo bo te ci skoroduja i sie rozpadna po zimie ;]

piotrauto
Stały forumowicz

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: 1 Luty 2010, 19:40   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

wujekk87 napisał/a:
napewno dziura nie zostala dobrze sklejona... musisz jechac do wulkanizacji tam gdzie naprawiali opone i zrobic awanture bo cie oszukali

a co do felg aluminiowych to musisz pomalowac wszystkie felgi na nowo bo te ci skoroduja i sie rozpadna po zimie ;]

lakier nie odpadł od aluminium tylko od tych małych plastikowych dekielków na sruby

wujekk87
Aktywny

Wysłany: 3 Luty 2010, 07:39   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]

piotrauto
Stały forumowicz

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: 3 Luty 2010, 11:16   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

wujekk87 napisał/a:
a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]

co ty piszesz? dobierał sie do nich ale po co?
mi sie zdaje ze to od śniegu, lodu bo latem jakos lakier nie schodzi

wujekk87
Aktywny

Wysłany: 3 Luty 2010, 21:41   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach

pocieszny
Stały forumowicz

Auto: Y60 JRTD42
Wysłany: 3 Luty 2010, 21:47   Re: Ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

w kołach wyczyścić ranty i założyć na powrót opony,
a co do dekielków pewnie nie były z tych felg, ktoś pomalował i podkład albo rygor technologiczny za szwankował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

piotrauto
Stały forumowicz

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: 4 Luty 2010, 09:25   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

wujekk87 napisał/a:
pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach

ja auto trzymam w swoim garażu na dodetek niemozliwe bo nigdy auto nie jest na parkingu niestrzeżonym przeważnie stoi u ludzi do których mam zaufanie

bborowka
Nowicjusz

Auto: Daewoo Lanos
Moc: 100KM
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 11:44   Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier  

Podejrzewam że lakier odpada bo felgi były dziadowskie... Niestety to się często zdarza. Ja miałem kiedy takie problemy z bezfirmowymi srebrnymi alusami. Teraz mam stalowe i mnie problem nie dotyczy. Brat jeździ teraz na AEZ Xylo użytkuje w górach po śniegu, lodzie, i Bóg wiec czym jeszcze i od dwóch sezonów lakier żyleta... Trzeba po prostu zwracać uwagę na to co się kupuje :)