Wysłany: Pon Lut 01, 2010 14:38 ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
1. jakim powodem jest ubywanie powietrza z opon? sprawdzam ciśnienie raz na 2 tygodnie i w 3 kołach ciśnienie jest o 0,1bara niższe a w jednym aż o 0,3 bara nizsze
w tym co 0,3 bara ubywa opona byla przebita
2. druga sprawa to dlaczego mi odlatuje lakier z felg aluminiowych? latem wszystko ok a teraz odlatuje, od dziur? śniegu?
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 07:39 Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 11:16 Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
wujekk87 napisał/a:
a no to teraz wszystko jasne
pisales ze ci odpada z felg aluminiowych
jak ci odpada z dekielkow tzn ze ktos ci sie dobieral do felg i napewno cos zmajstrowal przy nich... musisz je sciagnac i popsikaj silikonem w sprayu i zaloz od nowa to bedzie ok
i zlodzieje juz ich nie rusza;]
co ty piszesz? dobierał sie do nich ale po co?
mi sie zdaje ze to od śniegu, lodu bo latem jakos lakier nie schodzi
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 21:41 Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 21:47 Re: Ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
w kołach wyczyścić ranty i założyć na powrót opony,
a co do dekielków pewnie nie były z tych felg, ktoś pomalował i podkład albo rygor technologiczny za szwankował
_________________ Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada!
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 09:25 Re: ubywające powietrze z opon i pdlatujacy lakier
wujekk87 napisał/a:
pewnie chceili ci ukrasc kola... zima jest wiekszy popyt na takie alumy bo szykuja je na wiosne i sprzedaja jako prawie nowki ;]
lepiej zaloz porzadny alarm na kola bo mozesz zobaczyc rano auto na ceglach
ja auto trzymam w swoim garażu na dodetek niemozliwe bo nigdy auto nie jest na parkingu niestrzeżonym przeważnie stoi u ludzi do których mam zaufanie