Kupiłem u nich samochód. Jako że nie jestem specjalista od motoryzacji poprosiłem przed zakupem o kontrolę sprawności samochodu u mechanika. Właściciel Pan Tomasz pojechał ze mną spradzić samochód pod kątem mechanicznym i bezwypadkowości do pobliskiego serwisu. Mechanik powiedział że samochód jest w doskonałym stanie i nigdy nie był "bity".
Ufając kupiłem samochodzik. Około 3 tygodnie póżniej skrzynia biegów zaczęła szeleścić i dziwnie twardo zmieniała biegi.
Pojechałem do serwisu gdzie okazało sie że nie dość że skrzynia podlega kapitalnemu remontowi, to jeszcze silnik nosi sledy poważnego zderzenia czołowego, przebieg samochodu został cofnięty o ok 100 tyś km.
Autko z zewnątrz wyglądało idealnie , ale po badaniu czujnikiem grubości lakieru okazało się zę nie ma na nim elementu który nie byłby naprawiany.
Zasięgnąłem opini o tym komisie i o zgrozo okazało się że takie praktyki są bardzo często stosowane, a policja wielokrotnie zajmowała tam kradzione samochody zdażało się też ze ginęły swieżo zakupione samochody.
Przestrzegam wszystkich !!!!
Jacek
Kraków