Uwaga na komis samochodowy Auto-Hit Kraków ul Grota Roweckie

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Uwaga na komis samochodowy Auto-Hit Kraków ul Grota Roweckie

Post» 29 Mar 2010, 20:35

Kupiłem u nich samochód. Jako że nie jestem specjalista od motoryzacji poprosiłem przed zakupem o kontrolę sprawności samochodu u mechanika. Właściciel Pan Tomasz pojechał ze mną spradzić samochód pod kątem mechanicznym i bezwypadkowości do pobliskiego serwisu. Mechanik powiedział że samochód jest w doskonałym stanie i nigdy nie był "bity".
Ufając kupiłem samochodzik. Około 3 tygodnie póżniej skrzynia biegów zaczęła szeleścić i dziwnie twardo zmieniała biegi.
Pojechałem do serwisu gdzie okazało sie że nie dość że skrzynia podlega kapitalnemu remontowi, to jeszcze silnik nosi sledy poważnego zderzenia czołowego, przebieg samochodu został cofnięty o ok 100 tyś km.
Autko z zewnątrz wyglądało idealnie , ale po badaniu czujnikiem grubości lakieru okazało się zę nie ma na nim elementu który nie byłby naprawiany.
Zasięgnąłem opini o tym komisie i o zgrozo okazało się że takie praktyki są bardzo często stosowane, a policja wielokrotnie zajmowała tam kradzione samochody zdażało się też ze ginęły swieżo zakupione samochody.
Przestrzegam wszystkich !!!!

Jacek
Kraków
JP
jprowar
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

Re: Uwaga na komis samochodowy Auto-Hit Kraków ul Grota Rowe

Post» 29 Mar 2010, 20:58

jprowar napisał(a):Ufając kupiłem samochodzik

Tak i oto następny Polak mądry po szkodzie...Owszem Pan przynajmniej pojechał do
mechanika...Ale cóz powie Panu mechnik patrząc golym okiem na samochód.. :?:
Czy nie zna Pan drogi na SKP gdzie mozna sprawdzić prawie wszystko tzn.grubośc
lakieru,stan techniczny czy tez pomiar komputerowy geometrii z wydrukiem gdzie
są wszystkie parametry wynikle z pomiaru i porównywane do fabrycznych i jest
mozliwość stwierdzenia czy samochód byl wczesniej uszkodzony... :!: :!: :sad:
Niech Pan będzie pewny ze kazdy diagnosta nie podpisze się szybko pod tym jezeli
ma jakiś cień wątpliwości bo wie co go czeka pozniej... :!: :!:

[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 21:00 ]
Ps.Oczywiście wcale nie pochwalam postępowania komisu.. :!: :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Migi60
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Polska

Post» 06 Cze 2010, 15:50

Szanowny Panie Jacku,
zamieszczone informacje na temat komisu sa dalece krzywdzace i godzace w dobre imie firmy, ktora prowadze od pietnastu lat. Jak sam Pan zauwazyl, sprzedawany przez nas pojazd poddany zostal szczegolowemu badaniu technicznemu przed zakupem. Komis w zaden sposob nie ogranicza ani nie wskazuje serwisu, za posrednictwem ktorego mozna sprawdzic samochód. Skoro badanie techniczne przeprowadzone przed zakupem w miejscu wybranym przez Nabywce potwierdziło dobry stan techniczny pojazdu,czego rezultatem był zakup towaru nie zasadne są uwagi zamieszczone w internecie.Nadmieniam,że po zakupie nie otrzymałem informacji zwrotnej-reklamacji co do stanu technicznego opisanego pojazdu. Jeżeli pojawiły się uzasadnione roszczenia techniczne względem towaru,Nabywca przede wszystkim powinien dokonać zgłoszenia rekamacyjnego w miejscu zakupu pojazdu.Komis zgodnie z obowiązującym prawem ma obowiązek ustosunkować się do stawianych zarzutów i pokryć ewentualnie usunąć usterki.Pragnę z całą stanowczością zaznaczyć,że nikt nigdy nie kontaktował się z nami,brak jest danych dotyczących samochodu oraz nabywcy.Umieszczanie informacji w internecie o rzekomych praktykach stosowanych przez komis i sprawach na policji jest pomówieniem karanym z urzędu!Nie toczy się żadne postępowanie wyjaśniające względem mojej firmy i nigdy podobne postępowania miejsca nie miały. Co do przebiegu samochodów, dla potwierdzenia informacji, które posiadamy dajemy pełną dokumentację pojazdu, w której jesteśmy posiadaniu, na fakturze wg, której auto zostało zakupione jest stan licznika, w związku z czym nie mamy możliwości zatajenia takiej inforamcji. Dodatkowo wg VIN-u można sprawdzić w salonie historie serwisowanych pojazdów na terenie całej Europy.
Prowadzę komis legalnie płacę podatki,udzielam gwarancji prawnej na sprzedawany towar.Uważam,że stosowane przez Pana praktyki są wynikiem nieuczciwej konkurencji,zmierzające do zniesławienia mojej firmy stąd brak dodatkowych informacji dotyczących Pana i przedmiotu transakcji.

Z poważaniem Tomasz Wójcikiewicz Auto Hit Kraków
tomasz wójcikiewicz
autohit
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

Post» 11 Gru 2011, 14:27

Ewidentnie widać, że pierwsza wypowiedź "jacka" to ściema - na 99% to konkurencja, która właśnie takich praktyk się chyba trzyma. Co za bzdury, przecież każdy myślący obywatel jak coś takiego przeczyta to widzi że "jacek" albo ma 12 lat, albo nie równo pod sufitem.

Wypowiedź samego właściciela komisu świadczy dodatkowo o tym, że nie unika on dialogu z Klientami, został obrażony taką wypowiedzią, i nie boi się stawić czoła konkurencji, która najwyraźniej musi już tylko do takich praktyk się uciekać, gdyż inaczej nie potrafi ściągnąć do siebie Klientów.

Wg mnie właśnie to, że Pan Tomasz nie chowa się przed odpowiedzią i nie przemilcza tematu - świadczy o nim jako o właścicielu bardzo dobrze.
swatch
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: passat cc
Prawo jazdy od: 11 10 1994

Re: Uwaga na komis w Oławie WALDEX

Post» 04 Mar 2012, 11:11

WITAM PRZESTRZEGAM PRZED KOMISEM W OŁAWIE WALDEX KUPIŁEM TAM AUTO MIAŁO BYC IGŁA A BYŁO PO STRASZNYM WYPADKU !!!! UWAŻAJCIE NA PANA WALDKA!!!
SZAJSUNG
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: fiat punto
Prawo jazdy od: 06 04 1998

UWAGA KOMIS WALDEX W MARCINKOWICACH

Post» 09 Maj 2012, 18:26

WITAM I PRZESTRZEGAM KUPOWANIA POJAZDÓW W MARCINKOWICACH FIRMA WALDEX .WIĘC TAK KUPIŁEM TAM POJAZD Z PRZEBIEGIEM 70000TYS A PO SPRAWDZENIU W SERWISIE OKAZAŁO SIĘ 185000TYS!!!! MIAŁ BYĆ BEZWYPADKOWY OKAZAŁO SIĘ MALOWANY CAŁY PRZÓD A FAK-VAT ZANIŻONA O 5000ZŁ PO ROZMOWIE TEL PO KUPNIE AUTA ZOSTAŁEM WYZWANY I ZASTRASZONY UWAŻAJCIE !!!! :?
SZAJSUNG
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: fiat punto
Prawo jazdy od: 06 04 1998