Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 12 Lut 2010, 15:50

UWAGA NA OSZUSTA,

Sprzedaje samochody głównie marki AUDI - A2, A3, A4
Podaje się jako Jerzy Tadeusz Macfałda - zamieszkały Katowice ul. Kochanowskiego...
Posiada różne numery telefonów.

Historia krótka - sprowadza samochody z Niemiec z firmy windykacyjnej i zawsze mają pełne wyposażenie znikomy przebieg oraz wszystkie dokumenty! Nie ma ich jeszcze w kraju i jeśli chcemy rezerwacji to zaliczka w wysokości od 3-6 tyś zł. Potem echo z telefonem i kolesia nie ma!

Kto natrafił na typa proszę o kontakt!
Pomocnik
POMOCNIK
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: CAŁA POLSKA

Post» 13 Lut 2010, 18:44

UWAGA osoba podająca się za - Jerzy Tadeusz Macfałda - z Katowic jest oszustem, na otomoto.forumsamochodowe.pl jest obecnie parę ogłoszeń. Sprzedający posługuje się numerem, tel.: +48 0728-295-076 lokalizacja krakow (woj. małopolskie). Trefne ogłoszenia: m.in
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-a4-avant-C11447567.html
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/nissan-qashqai-tekna- ... 49674.html
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-a3-sportback-aut ... 49727.html
jeszcze raz uwaga na nr telefonu : 728-295-076 !!! wysyła scan umowy rezerwacyjnej i dowodu osobistego, numer konta bankowego w Multibanku nie dajcie się oszukać !
pojo
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: internet

Post» 13 Lut 2010, 20:48

Ludzie zgłaszajcie oszustwa dokonane przez Jerzy Tadeusz Macfałda!!!

Podejrzewam że dużo ludzi dało się oszukać przez szajkę oszustów!!!
Działają w województwach : śląskie, opolskie, małopolskie być może również w innych!

Scenariusz zawsze identyczny - samochody sprowadzają z firmy windykacyjnej - kwestia czasu i wpadną w ręce stróżów prawa!!! Działają bezmyślnie tępaki ale potrafią naciągnąć na kasę!

nr. rachunku od oszustów: 90 1140 2017 0000 4702 1102 3514
telefony: 0728-295-076 ; 0694-236-399 ; 0510-593-536

Uważajcie i nie dajcie się nabrać !!!
Poszkodowani zgłaszajcie się a wspólnie ich rozgromimy!!!
Pomocnik
POMOCNIK
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 14 Lut 2010, 19:55

Wpłaciłem mu 1000 zł zaliczką na A4. Teraz nie mogę się do typka dodzwonić. Jestem frajer. I ciekawi mnie tylko jak można założyć konto w banku na fałszywe nazwisko i jeszcze korzystać z niego. Ponadto przecież chyba można ustalić z jakiego adresu IP zostało wysłane ogłoszenie na Otomoto i z jakiego adresu były wysyłane @. Obawiam się że straciłem to co wpłaciłem ale z drugiej strony zastanawia mnie bezskuteczność Policji w tępieniu takich padalców.
borb
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

Post» 15 Lut 2010, 09:41

UWAGA!!!

NADAL DZIAŁAJĄ NOWY NR. TELEFONU: 0889-733-849

OTOMOTO SKUTECZNIE BLOKUJE IM OGŁOSZENIA ALE CZASAMI WYSTARCZY CHWILA NIEUWAGI I MOŻEMY STRACIĆ FORSĘ!!!

UWAŻAJCIE!!!
Pomocnik
POMOCNIK
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 15 Lut 2010, 10:34

Bzdura kolego OTOMOTO otrzymało informację 13.02.2010 o nadużyciach i do dzisiaj wiszą na serwisie oferty oszustów. Przykład masz powyżej zobacz kiedy był mój post Wysłany: Sob Lut 13, 2010 18:44 Oferty nadal są dostępne. Porażka jeśli chodzi o działanie komórek odpowiedzialnych za bezpieczeństwo w OTOMOTO.PL , są w Grupie Allegro ale jakoś pod względem polityki bezpieczeństwa to totalna LIPA. Byle skasować klienta za ogłoszenie bo interes się kreci i nie brać żadnej odpowiedzialności za to co się dzieje w serwisie bo tak najłatwiej.
pojo
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: internet

Post» 19 Lut 2010, 15:37

Ja również zostałam oszukana przez Jerzego Macfałde z Katowic. Chodziło o Audi A4. Scenariusz dokładnie taki sam. Numer konta też. Jedynie co, to inny nr telefonu : 510593536
Mnie oszukał na 4 tysiące...
Zgłaszałam to na policje i narazie czekam.
oszukanaa
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

Post» 19 Lut 2010, 21:37

Drodzy moi kolejny los sie nabral- czyli ja (smutne ale prawdziwe ) Jerzy Tadeusz Macfalda, umowa warunkowa kupna sprzedazy na Audi A4, skan dowodu i zaliczka, oczywiscie wplacilem i chyba juz jej nie odzyskam!!!Auto windykacyjne, scenariusz ten sam, jutro zglaszam na Policję.Pieniadze wplacalem przelewem na konto, wiec musi byc wlasciciel konta i napewno bank sledzi operacje - karta, wyplaty moze tu gdzies jest klucz aby zlapac %$#%#$^%$ OSZUSTA!!
Gość
pete_mitchell
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

Post» 20 Lut 2010, 09:58

jak sie jest jeleniem i probuje szklem dupe utrzec to tak bywa chcieliscie okazje to macie :cool: sami jestescie sobie winni teraz zostaje tylko sobie w brode pluc jakm sie bylo jeleniem :lol: :lol: bo pewno szukaliscie okazji tanio /dobrze/na full wypasie/za polowe ceny :lol: :lol: :lol: :lol:
.::AGUARES::.
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

Post» 20 Lut 2010, 20:36

Taki mądry jesteś AGUARES ? sam się nigdy na nic nie naciąłeś ? albo po prostu należysz to tej bandy ?! Każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego że okazje istnieją a tak jak czarowali oni o tych autach to łatwo było paść ofiarą ! Ale najlepiej się wypowiada komuś kto nie stracił kasy przez takich! Ale spokojnie nie tacy byli mocni w tym kraju i ich złapali - na zwrot kasy aż tak bardzo nie liczę jedynie na to że oczyszczą ziemię z takich chu....!
Pomocnik
POMOCNIK
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 20 Lut 2010, 22:35

POMOCNIK napisał(a):Taki mądry jesteś AGUARES ? sam się nigdy na nic nie naciąłeś ? albo po prostu należysz to tej bandy ?! Każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego że okazje istnieją a tak jak czarowali oni o tych autach to łatwo było paść ofiarą ! Ale najlepiej się wypowiada komuś kto nie stracił kasy przez takich! Ale spokojnie nie tacy byli mocni w tym kraju i ich złapali - na zwrot kasy aż tak bardzo nie liczę jedynie na to że oczyszczą ziemię z takich chu....!

chlopie to ze byles jeleniem i ktos ci to powiedzial to odrazu go oskarżasz o wspoludzial potwierdzasz tylko moje zdanie jakie mam o ciebie i podobnych ze teraz bedziecie szukac winnych wszedzie tylko nie w swojej głupocie :lol: no bo jak takie fenomeny moga sie tak pomylic i jeszcze dalej twierdzisz ze okazje istnieja ???? to szukaj ich dalej a pozniej znowu bedziesz tu płakal ze cie oszukali
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 20 Lut 2010, 22:46

Jest takie przysłowie "Polak mądry po szkodzie " Niestety Polacy mają tendencje "ścibi grosza " u widzą jaką okazje to się napalają i przez to niekiedy zostają w balona zrobieni :neutral:
Awatar użytkownika
samurajsj700
Moderator
Moderator

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląsk
Prawo jazdy od: 18 11 1912

Post» 20 Lut 2010, 23:01

samurajsj700 napisał(a):Jest takie przysłowie "Polak mądry po szkodzie " Niestety Polacy mają tendencje "ścibi grosza " u widzą jaką okazje to się napalają i przez to niekiedy zostają w balona zrobieni :neutral:

zaraz ci napisze POMOCNIK ze jestesmy w jednej bandzie i pewno my go nacieli bo go krytykujemy :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 20 Lut 2010, 23:06

Wiesz ja nikogo nie krytykuje tylko stwierdzam fakty :mrgreen:
Awatar użytkownika
samurajsj700
Moderator
Moderator

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląsk
Prawo jazdy od: 18 11 1912

Post» 21 Lut 2010, 10:30

To mój pierwszy post. Musiałem się zarejestrować bo jak czytam jak takie cymbały "samuraj0" albu "aguares" piszą, że to grzech szukać okazji, to mnie krew zalewa. Panowie po pierwsze to każdy obywatel ma prawo do szukania okazji i nic wam do tego. Po drugie nie jest to przestępstwem, natomiast oszustwo to juz poważne wykroczenie i ktoś powinien się tym zająć a wy jeszcze ich popieracie. Po trzecie to nie wiem czy zrozumieliście tytuł tego wątka więc przeczytajcie jeszcze raz. Ludzie stracili swoje pieniądze i próbują ostrzec innych a wy w tym przeszkadzacie więc co można o was pomyśleć...?

P. S.
Do admina: nie śpij!
Nuniez
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

PoprzedniaNastępna