Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 18 Kwi 2010, 17:38

Witam. Ja niestety też dałem się nabrać Zbigniewowi Siwkowi. Miało być Audi A3, a niestety go nie ma. Dzień przed umówionym spotkaniem wyłączył telefon i tyle. Czy udało Wam się odzyskać przelane mu pieniądze? Sprawa oczywiście jest zgłoszona na policji.

Jeżeli jesteście w stanie mi pomóc proszę o kontakt: mcharcinski@gmail.com


Serdecznie Pozdrawiam
mcharcinski
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 18 Kwi 2010, 17:35
Miejscowość: Warszawa

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 05 Maj 2010, 20:27

http://www.dolnoslaska.policja.gov.pl/w ... a&numer=51
Najważniejsza wiadomość dla wszystkich oszukanych jest w linku powyżej!!!!:-)

[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 08:46 ]
Siwek złapany!
pamark
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 17 Mar 2010, 11:07
Miejscowość: Łódź

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 19 Sie 2010, 20:48

jacob.griffiths2010@yahoo.com jacob.griffiths2010@yahoo.com jacob.griffiths2010@yahoo.comUWAGA UWAGA: oszust podajacy zle numery telefonow i proszacy o kontakt na maila:
jacob.griffiths2010@yahoo.com, prosi o przeslanie wplaty na konto do angli(np. swojemu znajomemu), skad twierdzi, ze jest a nastepnie o wyslanie skanu przekazu (Western Union)- nawet nie probojcie, nagle dzien przed umowionym spotkaniem zaczyna mu cos nie pasowac itd (bo nie wyslaliscie skanu) pozniej stwierdza, ze jednak sie z wami spotka a na nastepny dzien pisze, ze nie bo znalazl innego kupca, ktory daje mu wiecej za auto. aktualnie podaje samochody do sprzedazy na stronie : http://otomoto.forumsamochodowe.pl/index.php?s ... &order=asc Po skontaktowaniu sie na maila odpisuje, ze pracuje aktualnie w Norwegii i ze przyleci do Anglii tylko zeby sprzedac auto.
Ovan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 19 Sie 2010, 20:40
Miejscowość: Lublin

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 20 Sie 2010, 21:33

Ja przeglądam otomoto.forumsamochodowe.pl codziennie. Ostatnio zauważyłem, że przez tydzień większość nowych ogłoszeń jest oszustwem, bo często widzę takiego samego e-mail (simsjames2000@gmail.com) z kilku komisów.

np.

http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-a4-allroad-C14754907.html

http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-tt-C14754961.html

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl

Wydaje mi się, że zarejestrowani sprzedawcy są fikcyjni, a ceny samochodów są
nieprawdziwe.


ale ale zobaczcie róźnicę...

http://inter_otomoto.forumsamochodowe.pl/index.php?s ... =C14628668

a tym

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl

wygląda na to, że dane komisów są skradzione i wykorzystywane do oszustwa...
wpiszcie w google ten email:

simsjames2000@gmail.com

i większość ogłoszeń zostało usunięte przez pracownika otomoto.forumsamochodowe.pl

Po prostu nie wierzę, żeby auta 2-3 lata kosztowały poniżej połowy ceny rynku nowych aut.
Per aspera ad astra
Awatar użytkownika
Tiguan
Stały forumowicz
Stały forumowicz
 
Posty: 621
Rejestracja: 22 Lut 2007, 19:31
Miejscowość: Pruszków

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 04 Lis 2010, 19:51

jest to facet, który sprzedaje VITO 2004-2005 rok za 12 000! pisze po angielsku i każe żeby wpłacić 1500 euro przez western union na podany adres a on wyśle auto na 5 dni i jak mi się spodoba to doplacam 1500 euro a jak nie to zwraca mi kasę. mialam suoer szczęście ze trafiłam na niego znowu! teraz sie nazywa Robert Knotek ( poslkie imie i nazwisko a po angielsku trzeba pisać) uważajcie! a wsześniej Thomas Angelos!
Ma stworzoną strone http://www.heliosdeco.com gdzie podaje wam kod i patrzycie czy auto płynie ( to jest bzdura!) po dłuzszej konwersacji wysyła auta bez twojej zgody i szantażuje żeby zapłacić mu pieniądze!
obecnie wystawił te auto: http://otomoto.forumsamochodowe.pl/mercedes-vito-C15064790.html
wysłał mi spreparowany w photo shopie paszport! wsadził zdjęcie70 letniego dziadka a w dacie było ze ma 46 lat!
malwina743
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 04 Lis 2010, 19:40
Miejscowość: polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 04 Lis 2010, 19:59

Proste. Te ogłoszenia są kradzione przez oszustów i ceny zmieniają, usuwają kontakt, podają maila i potencjalni kupujący patrząc na taką okazję dają się nabierać :( Taka to jest prawda i tyle.
Moja Laguna łamie stereotypy :P Potrzebujesz kodu do radia to pisz GG: 10696273.
Roadkiller
Zaawansowany
Zaawansowany
 
Posty: 295
Zdjęcia: 1
Rejestracja: 26 Wrz 2010, 12:55
Miejscowość: Ch-ce

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 04 Lis 2010, 20:15

Roadkiller napisał(a):Proste. Te ogłoszenia są kradzione przez oszustów i ceny zmieniają, usuwają kontakt, podają maila i potencjalni kupujący patrząc na taką okazję dają się nabierać :( Taka to jest prawda i tyle.

To nie są okazje...To wręcz sa prezenty od Sw.Mikołaja...A więc czemu nie korzystac z takich"prezentów".... :!: :!: :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Migi60
Stały forumowicz
Stały forumowicz
 
Posty: 3950
Rejestracja: 09 Mar 2010, 20:16
Miejscowość: Polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 05 Gru 2010, 13:33

A oto kolejni oszuści:
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/opel-astra-1-6-16v-co ... 79608.html
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/
P.P.H.U. CAR-IMPORT
KALINOWA 3
88-230 PIOTRKÓW KUJAWSKI
Tel: +48 - 605 - 517-585
Fax: +48 - 54 - 265-44-98
Wszędzie ten sam opis: 1 DZIEN W KRAJU , 100% BEZWYPADKOWA , JEDEN WLASCICIEL, SERWISOWANA W ASO...
W rzeczywistości auto malowane (pomiar grubości lakieru oraz widoczne ślady tzw. piasku), oczywiście Pan bardzo miły, zarzekał się przez telefon, że bezwypadkowa... Po przejechaniu prawie 100 km i stwierdzeniu, że auto było malowane koleś powiedział "chyba sam byłeś malowany" i "poszedł sobie", no cóż na tym skończyło się oglądanie auta... Bezczelny, chamski i kłamca!!!

http://moto.allegro.pl/opel-astra-iii-h ... 31693.html
sprzedający cris_009, tel. 661-167-209
VIN W0L0AHL4872097051
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/opel-astra-1-4-kat-cl ... 35647.html
sprzedający p. Andrzej wkońcu zmienił opis na allegro, dotychczas twierdził, że jest pierwszym właścicielem... Twierdzi, że auto było przytarte przez żonę, natomiast po skontaktowaniu się z pierwszą właścicielka okazuje się, że auto kupił wypadkowe i napewno nie było tylko przytarte i malowane... Adres http://otomoto.forumsamochodowe.pl/opel-astra-1-4-kat-cl ... 35647.html podaję tylko ze względu na zdjęcia auta, ponieważ do panów z komisu nic nie mam, nawet oni byli zdziwieni, że auto jest tak dobrze zrobione...
magdana83
magdana83
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 22
Rejestracja: 19 Lis 2010, 15:28
Miejscowość: Bydgoszcz

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 05 Gru 2010, 19:46

Uwaga na kolejnych oszustów!!!
GLOBAL SAWA z Gorzowa Wielkopolekiego

http://www.forumsamochodowe.pl/global-s ... t40567.htm
tygrys
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 29
Rejestracja: 27 Lis 2010, 10:52
Miejscowość: Polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 08 Gru 2010, 09:39

Ludzie !!!
Oszukani przez GLOBAL SAWA z Gorzowa Wlkp. zgłaszajcie się na policję.
W poniższym linku jest nawet nr. tel. do kms. prowadzącego

http://www.forumsamochodowe.pl/global-s ... htm#247688
kev@ls
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 05 Gru 2010, 19:56
Miejscowość: polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 09 Gru 2010, 10:52

Zgadzam się z kev@lsem.
Trzeba nękać Policję o pdjęcie bardziej zdecydowanych działań.
W końcu wiedzieli już o tej podejrzanej firmie już od ...15 listopada.
tygrys
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 29
Rejestracja: 27 Lis 2010, 10:52
Miejscowość: Polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 12 Gru 2010, 15:39

Zgłasza się coraz więcej poszkodowanych osób.
To bardzo dobra i ważna wiadomość.
kev@ls
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 05 Gru 2010, 19:56
Miejscowość: polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 14 Gru 2010, 21:29

Sebastian sawa to recydywa.
Nikogo się nie boi nawet policji
tygrys
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 29
Rejestracja: 27 Lis 2010, 10:52
Miejscowość: Polska

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 15 Gru 2010, 17:29

tygrys napisał(a):Sebastian sawa to recydywa.
Nikogo się nie boi nawet policji

Dlatego powinien się nas bać, takich złodziei trzeba lać i ręce obcinać.
wojakhelski
wojakhelski
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 Gru 2010, 20:27
Miejscowość: Gdańsk

Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!

Post» 16 Gru 2010, 09:20

Wojakhelski jestem za...
Ale kurcze to nie te czasy...
On się nikogo chyba już nie boi nawet wymiaru sprawiedliwości, bo tego to boją się zwykli ludzie,a nie tacy jak sawa.
Zobaczymy czy zaraz nie umorzą sprawy, z powodu...niskiej szkodliwości czynu?
kev@ls
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 05 Gru 2010, 19:56
Miejscowość: polska

PoprzedniaNastępna
 
  • Podobne tematy

Oszuści motoryzacyjni - TAK czy NIE?



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości