Wysłany: 15 Kwiecień 2010, 19:06 Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!
Uwaga na Dominika Tarnówkę z Tych zamieszczającego m.in. w internecie oferty sprowadzania samochodów i wyłudzającego na nie zaliczki.
Przeciwko Panu Tarnówce prowadzone jest postępowanie karne przez Prokuraturę Rejonowa w Tychach.
Auto: Seat Ibiza
Moc: 200KM
Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 18:38 Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!
Witam. Ja niestety też dałem się nabrać Zbigniewowi Siwkowi. Miało być Audi A3, a niestety go nie ma. Dzień przed umówionym spotkaniem wyłączył telefon i tyle. Czy udało Wam się odzyskać przelane mu pieniądze? Sprawa oczywiście jest zgłoszona na policji.
Auto: Audi A3 1.8T
Moc: 150KM
Wysłany: 19 Sierpień 2010, 21:48 Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!
jacob.griffiths2010@yahoo.comjacob.griffiths2010@yahoo.comjacob.griffiths2010@yahoo.comUWAGA UWAGA: oszust podajacy zle numery telefonow i proszacy o kontakt na maila:
jacob.griffiths2010@yahoo.com, prosi o przeslanie wplaty na konto do angli(np. swojemu znajomemu), skad twierdzi, ze jest a nastepnie o wyslanie skanu przekazu (Western Union)- nawet nie probojcie, nagle dzien przed umowionym spotkaniem zaczyna mu cos nie pasowac itd (bo nie wyslaliscie skanu) pozniej stwierdza, ze jednak sie z wami spotka a na nastepny dzien pisze, ze nie bo znalazl innego kupca, ktory daje mu wiecej za auto. aktualnie podaje samochody do sprzedazy na stronie : http://adamturek.otomoto....=make&order=asc Po skontaktowaniu sie na maila odpisuje, ze pracuje aktualnie w Norwegii i ze przyleci do Anglii tylko zeby sprzedac auto.
Auto: Opel Astra II
Moc: 90KM
Wysłany: 20 Sierpień 2010, 22:33 Re: Uwaga Oszuści na OTOMOTO!!!!!
Ja przeglądam otomoto.pl codziennie. Ostatnio zauważyłem, że przez tydzień większość nowych ogłoszeń jest oszustwem, bo często widzę takiego samego e-mail (simsjames2000@gmail.com) z kilku komisów.