UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 09 Gru 2009, 21:25

Przestrzegam przed kolejnym oszustem, Stefano Galasso mieszkającym w Wielkiej Brytanii. Tak jak wszyscy chce przelewu przez Western Union, a na stronie Mobile.de jest tylko kontakt mailowy bez żadnych dodatkowych danych. Oczywiście samochód jest super okazją w moim przypadku BMW 320 td sport edition. Nie dałem się nabrać, ale niewiele brakowało. Nawet podał numer telefonu i rozmawiał ze mną. Nie chciał jednak żadnej innej formy zapłaty poza WE potwierdzonym przesłaniem kopii wpłaty. Bądźcie czujni, żeby nie stracić pieniędzy na pozorną okazję.
blandziaj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 Gru 2009, 21:14
Miejscowość: Poznań

Oszust na Tablica.pl - Wynajmuje mieszkanie w Warszawie!!!

Post» 17 Sie 2011, 01:27

Raul Hightowler znów się uaktywnił. Tym razem wynajmuje wirtualne mieszkania po okazyjnych cenach w Warszawie. Uważajcie!
Oto link do ogłoszenia:
http://tablica.pl/oferta/mieszkanie-do- ... DfVVj.html
A oto korespondencja z rzekomym właścicielem:
Twoja odpowiedź .

Witam,

czy są dodatkowe opłaty czy juz wszystko w cenie?
Kiedy można zobaczyć mieszkanie?

Pozdrawiam
Justyna

Data: wtorek, 16 sierpień (5 godz. temu) tkaczykukasz@yahoo.pl .

Hello,

Thank you for your interest.My name is Raul Hightwoler and from the internet add, you could see, i have available this apartment.
I am looking for someone to live in it, as soon as possible, because i recently divorced and I moved back to my country , i work here as a police officer, in England . I am currently located in London. The renting period is from 3 months upto 8 years. As a result of this I want to rent, for this period, at this price and also to find the perfect person for my apartment. I`m the owner of the apt and it's like in the pics.
The apartment is furnished, but I have the option of sending all my furniture into storage if you want to bring your own (no extra costs). The rent for 1 month is
1 500 zl (for the whole apartment) including all utilities (water, electricity, Internet, cable, parking, air conditioning, dishwasher, garbage disposal, microwave, refrigerator). You can move in the apt in the same day when you receive the keys. The only problem is that I`m the only person who has the keys but I hope that we will find a solution.

Thank you for your interest and I will look forward to hearing from you soon . We can do this transaction through Remax because they have a program that protect the buyer.if you are interested i will explain the entire procedure
Raul Hightowler.i will be very happy if you can write back in english because i don't speak very well polish.



Witam,

Dziekujemy za interest.My imie Raul Hightwoler iz dodac do Internetu, mozna bylo zobaczyc, mam dostepne w tym mieszkaniu.
Szukam kogos, kto w nim zyc, jak najszybciej, bo niedawno rozwód i wrócila do mojego kraju, i tu pracowac jako funkcjonariusz policji, w ??Anglii. Jestem obecnie w Londynie. Okres wynajmu to od 3 miesiecy do wrzesnia 8 lat. W zwiazku z tym chce do wynajecia, w tym okresie, w tej cenie, a takze, aby znalezc idealne osoby do mojego mieszkania. I `m wlasciciela apt i to jak w fotki.
Mieszkanie jest urzadzone, ale maja mozliwosc wysylania wszystkie moje meble do przechowywania, jesli chcesz miec swój wlasny (bez dodatkowych kosztów). Czynsz za 1 miesiac
1 500 zl (za caly apartament), w tym wszystkie media (woda, prad, Internet, telewizja kablowa, parking, klimatyzacja, zmywarka, wywóz smieci, mikrofalówka, lodówka). Mozna przeniesc w apt w tym samym dniu po otrzymaniu kluczy. Jedynym problemem jest to, ze I `m jedyna osoba, która ma klucze, ale mam nadzieje, ze znajdziemy rozwiazanie.

Dziekujemy za zainteresowanie i czekam na kontakt z Panstwem wkrótce. Mozemy to zrobic poprzez te transakcje Remax poniewaz program ochrony buyer.if jestes zainteresowany opisze cala procedure
Raul Hightowler.i bedzie bardzo szczesliwy jesli mozesz odpisac w jezyku angielskim, poniewaz nie znam dobrze polskiego.
yennefer
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 17 Sie 2011, 01:19
Auto: Toyota Corolla

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 22 Sie 2011, 17:48

Witam
To samo u mojej kuzynki tylko w cenie 1800 zł. Reszta maila dokładnie taka sama.
Uważajcie !


Hello,

Thank you for your interest.My name is Raul Hightwoler and from the internet add, you could see, i have available this apartment.
I am looking for someone to live in it, as soon as possible, because i recently divorced and I moved back to my country , i work here as a police officer, in England . I am currently located in London. The renting period is from 3 months up to 8 years. As a result of this I want to rent, for this period, at this price and also to find the perfect person for my apartment. I`m the owner of the apt and it's like in the pics.
The apartment is furnished, but I have the option of sending all my furniture into storage if you want to bring your own (no extra costs). The rent for 1 month is
1 800 zl (for the whole apartment) including all utilities (water, electricity, Internet, cable, parking, air conditioning, dishwasher, garbage disposal, microwave, refrigerator). You can move in the apt in the same day when you receive the keys. The only problem is that I`m the only person who has the keys but I hope that we will find a solution.

Thank you for your interest and I will look forward to hearing from you soon . We can do this transaction through Remax because they have a program that protect the buyer.if you are interested i will explain the entire procedure
I will be very happy if you can write back in english because i don't speak very well polish.
Raul Hightowler
bartoszwis
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 22 Sie 2011, 17:46

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 04 Lis 2011, 14:11

Teraz widnieje jako Raul Tower sprzedaje Mitsh. L200 za 5700 euro.
daria1920
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 04 Lis 2011, 12:23

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 23 Lis 2011, 15:57

Witam wszystkich, również miałem przyjemność z panem Raul'em Towel. Sytuacja podobna: pracował w Polsce i jeździł Hondą Accord z 2004r, przeniósł się spowrotem do Anglii i chce auto sprzedać za 15000zł. Proponje transport auta z Anglii do Polski po przez agencję transortu wodnego Omsan Total ( omsantotal.com ). Wpłata depozytu na ich rachunek w wysokości połowy wartości przesyłki, przesyła mi tracking code, który wpisuje na ich stronie i wyświetlają pełne moje dane personalno-adrsowe,dokładna zawartość przesyłki- towar przygotowany, czeka na potw. przelewu i wyrusza, resztę wpłacam po otrzymaniu auta pod dom! Brzmiało to dosyć rzetelnie do momentu, kiedy przesłał mi skan swojego paszportu: identyczny jak u państwa z palcem w dolnej części, tylko człon nazwiska inny... o mały włos
1.jpg
(9.57 KiB) Jeszcze nie pobierano
rafikih
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 08 Lis 2011, 23:15
Auto: Seat Leon 1.8T

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 05 Gru 2011, 00:54

Witam
Czy ktoś słyszał o firmie George Bennet Ltd. z Anglii. Mają ciekawe auta w dobrej cenie. Jednak na początek każą sobie płacić. Piszą również, że przywożą auta na miejsce do klienta. Troche to zbyt kolorowe. Ale może ktoś miał już z nimi do czynienia. Proszę o informacje
maniekks
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 05 Gru 2011, 00:50
Auto: peugeot
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Re: UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

Post» 09 Gru 2011, 03:30

jasne, George jest Bułgarem" tak mi powiedział przez telefon, choć ja myślę, że to Polak..mam od niego 30meili
Mój samochód nie przyjechał do dziś. :evil: utopiłam dużo pieniędzy.
NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JUŻ DOSYĆ, ŻE JA BYŁAM NAWINĄ KOZĄ... :(
deReal
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 28
Rejestracja: 08 Gru 2011, 01:29
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Poprzednia
 
  • Podobne tematy

Oszuści motoryzacyjni - TAK czy NIE?