UWAŻAJCIE NA PIESZYCH NOCĄ!!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

UWAŻAJCIE NA PIESZYCH NOCĄ!!!

Post» 13 Lis 2011, 23:44

Kurcze jadę dzisiaj sobie zwykłą drogą tak z 70km/h (ograniczenie do 90km/h) ale w nocy zawsze jeżdżę wolniej... a tu nagle doslownie przed autem zauważyłem idących pieszych w tym samym kierunku co jechałem... Oczywiście w czarnych kurtkach... Których wogóle nie zauważylem nawet w świetle świateł... Niestety nikt nie miał nawet najmniejszego odblasku... Bo po co?? Lepiej kurcze być potrąconym... Jakoś udało mi się wyhamować ... ale aż jeden drugiego widzialem pociągnął ... oczywiście zatrzymałem się i opierdzieliłem no ale jeszcze ja dostałem zje*y że jeździć nie umie... no sorry... ale ludzią naprawde życie nie jest miłe a wystarczy zwykły odblask za 2/3zł czy nawet włączony wyświetlacz komórki ... Uważajcie w nocy !!!
* Opel Vectra A 2.0 8V 115 KM HB GT LPG 1993r
* Opel Vectra B 1.6 8V 75KM HB LPG 1997r po fl
Awatar użytkownika
Luke16
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Łódź
Auto: Opel Vectra A i B
Prawo jazdy od: 12 03 2008

Re: UWAŻAJCIE NA PIESZYCH NOCĄ!!!

Post» 26 Lis 2011, 19:46

A Ty masz odblask na kurtce?

Kiedyś w TV słyszałem wypowiedź jakiegoś kierowcy o pieszych, że powinni nosić kamizelki. Nasza mnie taka refleksja, a czy ten kierowca, to jest kierowcą cały czas? Wjeżdża samochodem do łóżka? Nie, też jest pieszym, tylko, że jak się jest pieszym, to się narzeka na kierowców, jak się jest kierowcą, to na pieszych... :lol:

Ja też mam czarną kurtkę, jak niemal wszyscy moim znajomi. Nie mam odblasków, nie noszę kamizelki. Tyle, że też nie chodzę poboczem drogi po zmierzchu... .
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
Awatar użytkownika
Dishman
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 29 Lis 2011, 23:32

Dishman akurat jak chcesz wiedzieć nigdzie nie chodzę wieczorem... A jak chodziłem jeszcze do szkoły to za każdym razem jak się szło do sklepu po zmroku to zakładało się na łapę odblask typu linijka ... Ja mówie tylko o faktach ... bo później się takiego potrąci i będzie płacz i lament bo szedł nie tą stroną i miał czarną kurtkę... gdyby ten drugi jego nie pociągnął to wylądował by na masce...
* Opel Vectra A 2.0 8V 115 KM HB GT LPG 1993r
* Opel Vectra B 1.6 8V 75KM HB LPG 1997r po fl
Awatar użytkownika
Luke16
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Łódź
Auto: Opel Vectra A i B
Prawo jazdy od: 12 03 2008

Post» 18 Gru 2011, 03:27

Powiedzmy że odkopuje temat po wczorajszej trasie. Powinno być jakieś rozporządzenie by w każdych kurtkach był chociaż mały paseczek (logo) odblaskowe. Ludzie nie patrzą czy pasy czy nie - przechodzą. Teraz jest okres zimowy 16:30 ciemno jak nie powiem gdzie, samochód ciężarowy a babcia z dziadkiem sobie przechodzą w nieodpowiednim do tego miejscu. Ciemna kurtka + ciemność na ulicach i takiego człowieka nawet nie widać.
mati113
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Bytom
Auto: DW Tico

Post» 10 Sty 2012, 10:11

Pieszy może nagle wyrosnąć spod ziemi jak i te słupki na drodze

:)
gabii
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

Post» 11 Sty 2012, 13:19

muszę się akurat zgodzić, że piesi powinni mieć odblaski, bo w szczególności teraz ciężko z ich widocznością na drodze. wystarczyłby zdrowy rozsądek, żeby nie łazić po drodze, ale wiadomo, że nie wszyscy go posiadają :)

filmik fajny :)
pozdrawiam
drmax
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2

Post» 19 Sty 2012, 12:26

a nawet mi nie mów..ile strachu się najadłem dziś w nocy przez jednego takiego szczęściarza to nie masz pojęcia..
Maniak85
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 01 01 2001

Post» 22 Sty 2012, 07:03

Dokładnie nawet nie po zmroku tylko wieczór jest poza terenem zabudowanym barany na czarno chodzą a wystarczy... nawet nie odblask a kamizelkę odblaskową z auta obrać ;] /każdy "mobilek" chyba taką ma i to nie problem ją ubrać jak gdzieś idzie jak się ściemnia zresztą sam noszę/
MetallicA \m/
SCANIA Topline FAN "Kobiet mogę mieć wiele, ale Scania jest tylko jedna"
Awatar użytkownika
MetallicA
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 04 Kwi 2012, 15:37

Zgadzam się w 100%,a do tego czesto chodzą pijani,przecież wystarczy się przebadać alkomatem po imprezie i nie wychodzić na drogę. Tym sposobem powodują zagrożenie dla co najmniej dwóch osób: siebie oraz kierowcy. Odblask także jest bardzo ważny,dzięki temu w ogóle można dostrzec pieszego.
Awatar użytkownika
Alkomaty
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa