Vectra B 2.0 16V zapowietrza się gdy w baku mniej niż połowa

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Vectra B 2.0 16V zapowietrza się gdy w baku mniej niż połowa

Post» 19 Lip 2010, 09:50

Witam!
Tak jak w temacie. Autko jeździ super pali na dotyk, ale gdy mam w baku poniżej 30L paliwa to się zapowietrza. Otóż normalnie zapali na dotyk i po 2-4s zgaśnie, Potem muszę kręcić ją z 5 min aż do ostatnich sił akumulatora by się trochę podławiła i wreszcie załapała. Potem mogę jechać i jechać. Jak ciepła jeszcze to zapali dobrze, ale niech znowu postoi z 10-15 min i to samo. Tak sie dzieje tylko jak mam mniej niż pół zbiornika. Nalałem na full ale znów się dławi. Chyba gdzieś musi się to powietrze jeszcze znajdować. Tak miałem wcześniej, ale samo przeszło po zatankowaniu i od tamtej pory miałem zawsze full. Teraz znowu. Czytałem na forum, że to może być dziurawy przewód ( "ssak") na wysokości powyżej połowy zbiornika. Co Wy o tym sądzicie?
djwyrebas
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

Re: Vectra B 2.0 16V zapowietrza się gdy w baku mniej niż po

Post» 20 Lip 2010, 00:00

djwyrebas napisał(a):Czytałem na forum, że to może być dziurawy przewód ( "ssak") na wysokości powyżej połowy zbiornika.

Raczej dobrze czytałeś...Tylko ze chyba chodzi o smok...Musisz go wymontowac i sprawdzic
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Migi60
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Polska

Post» 21 Lip 2010, 12:32

Może być równie dobrze przytkany przewód odpowietrzający zbiornik paliwa.Odkręć korek wtedy gdy silnik zgaśnie,jeśli zapali to brak odpowietrzenia.Ja by uniknąć takiej sytuacji nawierciłem sobie malutką dziureczkę w korku wlewu paliwa.
PhantomASA1
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Z prawdy :)

Post» 23 Lip 2010, 11:15

czytałem, że to możne być też wina wężyków od przelewów- struchlałe. Tylko nie wiem co to jest w ogóle :roll: i gdzie się znajduje.
djwyrebas
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

Silnik