lukassiek napisał(a):Ja wiem ale po ile jest taki chip do tego modelu bo widzialem chip ale do TDI no a ja mam benzyke a co do silnika to i tak ja bym tego nie przerabial.
Nie orientuje się z cenami niestety
lukassiek napisał(a):Prosze jeszcze cos na temat wrzucenia intercooler-a ??
Myślę że nie ma potrzeby wrzucać do tego silnika intercoolera ponieważ on chłodzi powietrze i montuje się go jeśli ma się turbosprężarkę albo duże modyfikacje w silniku i chłodniejsze powietrze jest potrzebne.
lukassiek napisał(a):[ Dodano: Pią Lip 17, 2009 19:52 ]
Prosze jeszcze o wynienienie jakis dobrych firm co produkują: sportowe świece, wałek rozrządu, kute tłok no i jakie to modele czy cos??
Dobrych firm jest dużo np Sparco produkuje dobre części do silników i nie tylko. Na tej stronie jest dużo informacji na temat części i katalogi silniku.
LINK DO STRONY tylko pamiętaj że wszystkie częsci muszą ze sobą współpracować i właśnie wtedy możesz też użyć intercoolera na lepsze chłodzenie
lukassiek napisał(a):Io ile koni na tej przeróbce mogę wzbogacić Borę???
Możesz dużo koników mieć więcej na samym chipie możesz uzyskać z 30 KM jak chcesz jakieś przeróbki jeszcze dodać to gdzieś następne 30 ale ten silnik za bardzo się nie nadaje na modyfikacje najlepiej wsadzić tylko chip albo pomyśleć na innym silniku większym.