VW Golf III 1993r. 1.8 75kM

Moderator: fs.og
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

VW Golf III 1993r. 1.8 75kM

Post» 28 Sty 2012, 20:56

Dziś na mojej aukcji oferuje Państwu samochód osobowy marki Volkswagen Golf z silnikiem benzynowym 1781,00 cm3 (1.8) o mocy 75 KM (55 kW).

Pierwsza Rejestracja w Kraju w roku 2005, wcześniej autko śmigało po niemieckich drogach.

Auto ma ważne badania techniczne do 05.09.2012r. oraz została opłacona 1 rata za OC w Link4 , termin drugiej wpłaty to kwiecień 2012 roku, jako że jestem nowym kierowcą wynosi ona około 500 dla nowych kierowców którzy mają 130 % ubezpieczenia, oczywiście dla starszych kierowców jest znacznie mniejsza.

Od roku 2005 samochód miał kilkunastu właścicieli, prawdopodobnie przez to że samochód nie posiadał Karty Pojazdu (którą pierwszy właściciel zgubił), po zakupie kartę wyrobiłem, więc z rejestracją nie ma żadnych problemów.

Autko 3 drzwiowe, z szyberdachem.

Licznik wskazuje przebieg na 203 tysiącach, nie jestem pewien ale z tego co widać w środku, po siedzeniach, kierownicy itp. raczej nie jest cofany, jeśli już to góra o 30-40 tysięcy, wole napisać fakt bo po co ktoś ma jechać niepotrzebnie - a to i tak wyjdzie.

Samochodem od końca października zeszłego roku zrobiłem może z 500-600 km, po prostu mam inne auto, to potrzebne mi było jedynie do dojazdu góra 30 km dziennie - nie jeździłem nim od 2 miesięcy, można w to nie wierzyć ale odpalił od tzw. 'kopa' , kiedy go kupowałem akumulator został wymieniony.

Wyposażenie :

-wspomaganie kierownicy

-el. szyberdach (tu sprawa wygląda tak, szyberdach na początku się otwierał, pewnego grudniowego dnia przestał działać i w momencie naciskania przełącznika silniczek klika jakby łapał, ale dach się nie otwiera, może to być bezpiecznik ale nie jestem pewien)

-regulowane lusterka elektryczne

-Radio CD firmy Sony (fajne radio na płytki, jako że samochód większość czasu stał nie eksploatowany, rzadko go słuchałem, wiem jedynie że podpięte są 4 przednie kolumny, z tyłu 4 atrapy do włożenia, radio gra fajnie ale musi mieć jakieś luzy bo czasami na wyświetlacz miga, lub nie świeci wtedy trzeba go przytrzymać palcem chwile, i już działa normalnie)

-ABS

-Immobilizer

-dodatkowo nie wiem co oni w tych VW montowali, ale na obecne warunki jest to idealne, w przeciwieństwie do nowych samochodów w tym po 3-4 minutach włączonego na ''full' ogrzewania można w środku suszyć pranie, niezależnie od warunków na zewnątrz...

Co powinieneś wiedzieć :

- Przednia maska ma widoczne wgniecenie o średnicy ok. 10 cm.

- Z tyłu pod znaczkiem Golf jest widoczna korozja.

- Przednia maska ma kilka drobnych ognisk korozji, i albo mi sie wydaje, albo lekko odbiega od koloru VW.

- Ręczny dobrze łapie od około 4 ząbka.

Dodatkowo mam chyba całą reklamówkę części do niego, oryginalne dywaniki do golfa (leżą w piwnicy) i komplet opon na felgach letnich które dorzucę jeśli licytacja przekroczy próg 2400 złotych .

Według mnie autko idealne do bliskich wypadów, dojazdów do pracy czy jako pierwsze autko, pali od kopa, na moje oko można śmiało wsiadać i jechać.

Na życzenie podeśle na maila więcej zdjęć samochód można obejrzeć praktycznie przez cały tydzień na terenie Sosnowca i okolic. Więcej info. tel. 509045726 , GG 7561221 .

Aukcja Allegro - http://allegro.pl/show_item.php?item=2086552391
Załączniki
101_0830.JPG
Adamskyyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Renault Master
Prawo jazdy od: 31 08 2011