Re: [VW Golf IV] - opinie
» 17 Paź 2007, 13:00
Słowa mówiące że Golf IV jest mało awaryjny albo pochądza od wyjątkowego szczesliwego posiadacza albo od kogos kto nigdy tegoz modelu nie miał. Ja miałem, piekny nowiutki model 1.6i 16V rok 2001 grudzień, sprowadzony na zamówienie, piekny lakier, fajny wypasik itp.
Cena kosmos, ale co tam raz sie zyje. Oki pierwszy rok super, drugi rok przebieg 37tyś km, rozlatuje sie rozrząd, na szczęście tylko napinacz ale koszt poza autoryzowana stacją ok. 1000zł. Potem jest juz tylko zle, bardzo zle i tragicznie. Pada cewka zapł. a za nia sonda lambda, koszt (pokombinowane części) 750zł normalnie kosmos więcej. Potem druga cewka, potem pada wyłącznik stop jezdze przez miesiac bez bo skad mam kur... w ltao wiedziec ze nie swieca mi stopy. Potem pada (tu mnie to auto zabija) sterownik ABS+ESP (elektronika, nienaprawialna), okazuje sie ze to akcja serwisowa ale stacja milczy a centrala ma mnie w dup... bo nie serwisuej auta w autoryzowanym. Wymieniam po znajomości cenanormalna 3900zł. Potem nastepna cewka. Potem kolejny wylacznik stop. I na koniec ostatnia juz cewka na swiecy. W sumie 11 napraw razem koszt mój po kombinacjach 2370zł normalny prawie 10tys zł. Mialem 17 aut w zyiu, trzy golfy (II, III i IV) coraz gorsze. Dzis czytam fora i wypowiedzi i coraz czesciej slysze golf padlina, nowy passat syf, nowe moedele coraz gorsze. Wiec błagam niech kur... nikt nie pisze ze VW to niezawodne i wspaniałe auto bo tak nie jest. Wojo