VW Passat B5 Co sądzicie?

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

[VW Passat B5] Co sądzicie?

Post» 09 Lut 2007, 21:45

Jeśli ktoś mial do czynienia z Passatem B5 prosiłbym o opinie. Mam zamiar zakupić takie autko w cenie około 17 tyś. zł Czy warto kupić taki samochód: VW Passat 1,8 benzyna, 120 tyś.km, rocznik 98 lub 99? :)
Jest awaryjny? Nieekonomiczny? Pozdro
grizzly88r
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: [VW Passat B5] Co sądzicie?

Post» 14 Lut 2007, 14:35

jak na te roczniki to sie oplaca, VW nie sa zbyt awaryjne, nie trzeba w nie duzo wlozyc przy jakiejkolwiek "renowacji" szczegolnie w passaty, niezbyt ma tez duzo przejechane, takze mysle ze za 17tys. sie oplaca, pozdrawiam :twisted:
Awatar użytkownika
maniokin2
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

Post» 15 Lut 2007, 21:01

Dzięki za opinię.
Właśnie interesuje mnie ten model. Tylko jedna rzecz mnie jeszcze nurtuje. Słyszałem od znajomego, że jego kumple z pracy mają to auto i często wymieniają chyba coś w zawieszeniu. Sam nie wiem czy to prawda. Ogólnie ten model jest polecany przez jego użytkowników więc pewnie warto na niego postawić. Dzięki. Pozdrawiam. 8)
grizzly88r
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 16 Lut 2007, 01:34

Jeśli chodzi o zawieszenia to tak, jeżeli samochód jest kupiony w Niemczech i pojeździ tam jakieś 6 lat, później jest sprowadzony to wiadomo że zawias nie wymieniany od nowości poleci po paru miesiącach. Jedno o czym musisz pamiętać to wymiana wszystkich elementów łączących (metalowo-gumowych), bo reszta zazwyczaj jest sprawna w samochodach VW.
Dacia.2004
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 16 Lut 2007, 14:19

Czyli rzeczywiście troszkę trzeba w niego włożyć po sprowadzeniu. W każdym razie myślałem jeszcze o VW Polo Classic z 1999r. Przebieg zasadniczo mają niewielki, tylko szkoda że tak mało koników pod maską silników 1.4 czy 1.6 :) Ale to chyba nie będzie aż tak odczuwalne podczas jazdy a przy okazji za mniejszy silnik mniejsze opłaty. Te samochody chyba nie są awaryjne. Nawet można je kupić za małą kasę :lol: czas już o czymś pomyśleć. Jazda busem z rodziną mi się nie opłaca. Autkiem by się zwróciło :roll:
grizzly88r
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 17 Lut 2007, 16:08

Classic, z 99'r ,myśle że jednak oplacalo by ci sie zakupic tego passata, wiesz, kazdy tak mowi ze ktos ma kumpla co on ma to auto i jego opinia jest najlepsza, ale zauwasz, jakim ten kolega jest kierowca i jak dba o auto, ale naprawde,B5 jest dobra, ale to tylko moja opinia, pozdro, :twisted:
Awatar użytkownika
maniokin2
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

Post» 20 Lut 2007, 14:45

Dzięki za odpowiedź maniokin. Teraz już tylko mam dylemat między Passatem B5 a Toyotą Corollą. :P
grizzly88r
Nowicjusz
Nowicjusz