witam wszystkich mam problem z vw passatem 1,9tdi 130 km podczas jazdy na równych obrotach szarpie silnikiem przeważnie od 2200-2500 obrotów. prosze o pomoc bo nikt nie może zdiagnozować tej usterki komputer nie wykrywa usterek. z góry dziękuje. pozdrawiam
Koledzy którym szarpie silnik podczas jazdy tak jakby bujało całym autem.. problem leży w pompie wtryskowej u kolegi pomogło czyszczenie całej pompy i regulacja. A wszyscy rozkładali ręce. i to również w pasacie. i sprawcie sobie układ paliwowy od baku, filtry..
koledzy wlasnie odebralem samochod od mechanika sprawdzali pompę i nastawnik , pompe nawet podmieniali z innego dobrego samochodu i nic ! jak szarpalo tak szarpie silnikiem , mechanik mówi zeby wymienic kolo dwu masowe.
daro84 napisał(a):koledzy wlasnie odebralem samochod od mechanika sprawdzali pompę i nastawnik , pompe nawet podmieniali z innego dobrego samochodu i nic ! jak szarpalo tak szarpie silnikiem , mechanik mówi zeby wymienic kolo dwu masowe.
a skąd jesteś pewien że tamta pompa była dobra. pewnie wyciągnięta z innego syfa który przejechane 350tyś stał 3 lata. a jedz do pompiarza a nie do mechanika cudotwórcy
jestem ze zwolenia kolo radomia, samochod zaprowadzilem to zakladu gdzie zajmuja sie tylko pompami , nastawnikami , siedza tylko w dislach, w okolicy mnie to najlepszy zaklad, z tego co slyszalem, mowil ze przelozyl z dobrego samochodu 100 % sprawna i bez zmian, nastawnik tez wymienil, on stawia na kolo dwu masowe. wiec chyba musze szykowac sie na jego wymiane, bo zaczyna byc meczaca taka jazda
Witam! Mam problem z Passatem B5 lf. Posiadam dieselka 1.9 TDi 130 km. Problem pojawia się podczas jazdy a mianowicie po znaczynym wcisnięciu pedału gazu słychać dziwny szum tak jakby gdzieś powietrze uciekało z turbiny.Niestety na postoju tak się nie dzieje więc nie moge sprawdzić co jest źródłem tego szumu dopiero pod obciązeniem słychać. Co może być przyczyną.Proszę o dobre rady.Morze wiecie o co tu chodzi bo ja jestem żelony? Pozdrawiam
lukas1105 prawodpodobnie pekla ci jakas rura od ukladu dolotowego podnies maske zdejmij obudowe silnika i zobacz czy jakas rura nie jest mokra tzn nawilzona olejem a kolega marcin 25 ty nie masz ram pompy tylko masz pompowtryski i mialme ostpodobny przypadek jak ty i wymienilem popmpowtrysk i bylo ok:)
Panowie, żeby nie robić drugiego tematu.. Mam passata b5 1.9TDI AJM 115km. Problemem jest gdy jade na 2 biegu tak 40-50km/h to samochód szarpie, traci moc.. dzieje się to jak jest zimny. Druga rzecz to jest wentylator klimatyzacji.. trzeszczy, nie chce się kręcić.. czy konieczna jest wymiana wentylatora?