Wyciek oleju

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

wyciek oleju

Post» 30 Cze 2007, 19:43

Mam problem i jednocześnie pytanie. Dzisiaj jade sobie spokojnie autkiem nagle patrze a temperatura wody w aucie wskazuje mi prawie 120( moja wina wody było mało) oczywiscie zaraz sie zatrzymałam. Podniosłam maske nic nie zauwazyłam tylko cos troszke syczało jak przestało syczec zaczął mi kapac olej i oczywiscie cały wykapał. I teraz moje pytanie olej nie wyciekł pod miską tylko od tyłu maski czyli w okolicach gaźnika. Z moich ogledzin wynika jak by w tych okolicach pękł jakis wężyk. Czy w tych okolicach jest jakis węzyk z olejem lub cos z tym olejem zwiazane? Chce sie dowiedziec bo wiadomo jak z mechanikami . Jest to citroen z/x 93
Monia
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

Re: wyciek oleju

Post» 30 Cze 2007, 23:16

czy oby na pewno to był olej a nie woda z układu chłodzenia :wink: ? , a propo zamist wody używaj płyn chłodniczy .
krzysieklg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 30 Cze 2007, 23:23

olej olej. Najpierw dolałam płynu chłodniczego :wink: nic nie ciekło to sprawdziłam poziom oleju i co sie okazało, że niema go wogóle. Dlatego wiem, że to olej. Płyn chłodniczy nie wycieka.
Monia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 02 Lip 2007, 17:44

Przyczyna wycieku oleju było to, że padły mi uszczelniacze obudowy pompy. Autko jest juz zrobione i moge sobie nim jeździc i jeżdzić :D
Pozdrawiam
Monia
Nowicjusz
Nowicjusz