Witam forumowiczów Mam problem z Disco II A mianowicie chodzi mi o wyciek paliwa przy zbiorniku.
Słyszałam, że częstą wadą Disco są właśnie wycieki. Chciałabym sama to naprawić więc proszę o radę na ten temat. Wiem napewno, że zbiornik nie jest uszkodzony.
Pozdrawiam Ina
Zbiornik paliwa nie ma żadnych uszkodzeń ani rdzy. Wyciek jest gdzieś między zbiornikiem a podwoziem. Nie wiem z czego to cieknie ale nie ze zbiornika a napewno jest to paliwo.
Jeżeli chciałabym to sama zrobić to czy są jakieś problemy przy ściągnięciu zbiornika paliwowego i czy sama mogę wymienić całą instalację przewodów paliwowych, jeżeli tak to ile może kosztować taka instalacja I czy orientujecie się ile kosztuje naprawa u mechanika
pamiętaj, że większość samochodów ma w podłodze bagażnika otwór, przez który można co nieco obejrzeć zbiornik i przewody, może okaże się że zrzucanie zbiornika jest zbędne jeśli jednak niewiele tamtędy zobaczysz to lepiej jedź do mechanika.
nie potrzebujesz wymieniać całych przewodów, jeśli zajdzie potrzeba to będzie to kawałek rurki i/lub założenie nowych zacisków.