Wymiana sprzęgła.

Moderatorzy: fourup, fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wymiana sprzęgła.

Post» 29 Gru 2011, 22:33

Siema panowie jakiś czas temu robiłem kompletne sprzęgło+pomka+wysprzęglik w trójmieście i zapłaciłem 1850zł. Drogo waszym zdaniem? Problem jest taki, że przy wrzucaniu 5tki jest zgrzyt i bieg jest jakby bardziej z prawej strony. Nie wiem czy walczyć o reklamkę czy machnąć ręką i jeździć?
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: mazury

Re: Wymiana sprzęgła.

Post» 29 Gru 2011, 23:02

Witaj. Zacznij od sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni biegów. Sprawdź mocowanie skrzyni i silnika (poduszki śruby ) oraz pompy sprzęgła. Mogło się coś poluzować , jeśli wszystko jest ok. to reklamuj sprzęgło. 1850 to cena za części i robociznę :?: to tanio.
piotr R
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: WGM

Re: Wymiana sprzęgła.

Post» Wczoraj, 13:05

Witajcie. Dziś nadszedł czas na moje sprzęgło. Zaczyna się ślizgać, narzazie na 4/5 biegu przy większych prędkościach. Z ruszaniem na jedynce nie ma problemu chyba że mocno dam w gaz to się ślizga .
Czy ktoś zakładał tarczę i docisk firmy NEXUS mogę kupić za nie całe 400 zł, LUK kosztuje mnie 600 zł. Może macie jakieś doświadczenia, żeby nie przepłacać i nie robić za chwile od nowa.
piotr R
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: WGM