Witam, z góry dziękuję za KAŻDĄ odpowiedź z waszej strony! Wiem że pewnie ktoś mnie zjedzie ze sie zarejestrowałem tylko po pomoc na razie w taki sposób szukam pomocy. Może ktoś kiedyś znajdzie ten temat i będzie w tej samej sytuacji. Jeszcze raz dzięki wielkie!!
A teraz o co chodzi. Kupiłem auto dnia 10.05.09 z ubezpieczeniem w firmie X gdzie poprzedni właściciel miał ubezpieczenie ważne do dnia 28.06.09. Wedle jakiegoś przepisów powinienem w ciągu 30 dni przedłużyć lub wymówić owe ubezpieczenie po poprzednim właścicielu. Ale niestety zrobiłem to dopiero po upływie 30 dni, a dokładnie 27.08.09 na ostatni dzień przed końcem umowy w firmie X. A samochód mam już dawno ubezpieczony w innej firmie i teraz mam dwa ubezpieczenia... Wypowiedzenie wysłałem przez pocztę FAXEM dnia 27.06.09 dzień przed końcem ubezpieczenia poprzedniego właściciela. Lecz po upływie 30 dni od daty zakupy samochodu (10.05.09) do momentu wypowiedzenia (27.06.09) korzystałem z ich OC gdzie powinna zostać dokonana nowa kalkulacja na ten okres.
Jeśli mam potwierdzenie wysłanego faksu i na nim widać, że wysłałem wypowiedzenie umowy OC. Czy mogę z nimi się kłócić bez problemu, że nie mogą mi przedłużyć OC na nowy rok kiedy wysłałem wypowiedzenie choć było to później niż w ciągu 30 dni ?
Uważam ze powinni zrobić samą kalkulacje za okres od minięcia 30 dni do dnia końca ubezpieczenia, którą mogę zapłacić ale nie cały nowy rok...
Dzięki za każdą odpowiedź!