Zmiana silnika

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zmiana silnika

Post» 19 Maj 2009, 20:06

Panowie (i szanowne Panie :twisted: )
Zastanawiam się nad zmianami w mojej kochanej 75 konnej hulajnodze.
Myślę, o zmianie silnika na jakiś lepszy, mocniejszy. Wiąże się to z z wieloma modyfikacjami, no, ale cóż :twisted:
Posiadam silnik benzynowy, 1.4. Zastanawiam się, czy któreś z Was, ma jakieś doświadczenie w tego typu przeróbkach. No i zastanawiam się, czy dało by się zamienić taką benzynę, na diesel'a. Z czym by się to wiązało - nie wiem. Dlatego pisze :)

pzdr S.
sleeve
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

Post» 19 Maj 2009, 21:16

1,4 jak na hulajnogę to i tak dużo, myślę że będziesz miał trudności z zamontowaniem większego silnika,

a tak serio to nie wszyscy wiedzą czy ty jeździsz więc możesz opisać trochę bardziej swój problem,

polecam jednak zmianę tej hulajnogi i kupienie innej z mocniejszym silnikiem
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Czarna Ziemia

Post» 19 Maj 2009, 22:00

Seat Leon 1.4 2002r. (czyli ta starsza wersja) 75KM Benzyna

Hulajnoga to tak pieszczotliwie :)

bodziokardasz napisał(a):..a tak serio to nie wszyscy wiedzą czy ty jeździsz więc możesz opisać trochę bardziej swój problem...

"Czy jeżdżę?" czy może "Czym jeżdżę?"
Czy jeżdżę - tak
Czym? Jak wyżej :D

A myślałem, o z mianie silnika na np. 1.8 T, albo 2.0 T, bo nie koniecznie chce zmieniać samochód. Te silniki dużo palą (1.8 T i 2.0 T), także zastanawiałem się też na TDI, gdzie spalanie jest duuuużo mniejsze, no ale łączy się to nie tylko z wymianą silnika, ale też wszelakich elementów jak pompy, bak etc.

Dlatego pytam, czy taka operacja jest opłacalna, czy nie. Czy już lepiej jest zainwestować w to inne auto... W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne, a TDI z 2002-03r. z przebiegiem bliskim 90 -100 tys. km mnie trochę niepokoją. Trochę mało jak na ropniaka, nie?
sleeve
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

Post» 20 Maj 2009, 00:02

ok dzięki za poprawkę,
zmiana silnika na diesla dużo cię będzie kosztować, nie chcesz zmieniać auto bo martwią cię zaniżone przebiegi? kupując sam silnik w jaki sposób sprawdzisz jego przebieg?
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Czarna Ziemia

Post» 20 Maj 2009, 10:40

Przerobienie na diesla nie ma sensu (tak jak piszesz bak,pompa itd do wymiany) duzy koszt -troche mniej jest problemu z wymianą na większy silnik benzynowy plus instalacja gazowa -nie wiem czy kupno innego auta z mocniejszym silnikiem nie jest lepszym rozwiązaniem niż przeróbka tego.
Awatar użytkownika
piotrpz87
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Szczecin
Auto: BMW 320 COUPE
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Post» 21 Maj 2009, 20:44

daj se siana z tym, lepiej sprzedaj to co masz i kup to samo z takim silnikiem jaki chcesz. musiałbyś jeszcze przekładać całą instalację elektr. co łatwe nie jest
andrewb25