Akutalizacja ECM dla 2017 Hyundai Elantra AD 2.0 z USA - prośba o pole

23 Lip 2026, 12:36

Cześć wszystkim,

Zwracam się do Was z prośbą o polecenie kogoś kto jest w stanie wykonać aktualizację ECM w Hyundai Elantra AD (2017 rocznik, 2.0 benzyna) sprowadzony z USA.

Miałem problem z wypadaniem zapłonów i zacząłem grzebać w internecie i trafiłem na rozwiązanie - Hyundai wydał biuletyn serwisowy (numer: 20-FL-001H, link: https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2020/ ... 8-0001.pdf), w którym opisują problem taki jak mój. Zmieniłem świece i cewki na nowy typ i problem został praktycznie rozwiązany, ale nadal czasem zdarza się taka nierówna praca silnika i po zagłebieniu się dalej w temat dużo użytkowników z USA pisało, że trzeba zaktualizować ten ECM, żeby problem całkiem ustąpił.

Info z biuletynu:
GDS Information:
System Selection: ENGINE CONTROL MODULE (ECM)
Event: 583*
Description: AD(A) 2.0MPI - MISFIRE DTC IMPROVEMENT (2nd)
(*or use a later available event as listed in the GDS-M ECU Update screen if one is available.)

Byłbym wdzięczny za polecenie kogoś najlepiej z Podkarpacia (Stalowa Wola) lub z Krakowa.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
thardy96
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 07 05 2014
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...