REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

WhiteShane napisał(a):Odrzuciłem raczej VAG-i z racji na to, że w tym budżecie to głównie DSG na suchych sprzęgłach. Z Volvo V40 na skrzyni Aisin też może być problem w tej kasie.
No i tym tokiem myślenia doszedłem do Astry, która ma chyba całkiem przyzwoitą skrzynię i silnik.

WhiteShane napisał(a):Co byś w takim razie proponował ?

Ciekawe że trafiło na Astrę, bo jak dla mnie to totalnie nudne auto i nawet niespecjalnie stabilne mechanicznie/elektrycznie...
Wolałbym 100x bardziej już C klasę czy tego IS250. Co z tego że wolniejsze jak prowadzą się lepiej i nie będą buksować kołami podczas deszczu bo mają RWD?
Co do is250 MK2 koniecznie Fl. Masz sporo poprawione, max stabilnie mechanicznie gdzie Astra nawet nie wypada miernie.
Co do Astry i skrzyni to dowiedz się czy tam czasami nie jest sławny Aisin ten co z Volvo.
No i tabelkę 0-100 przemilcze tak samo jak ile ma "na liczniku

WhiteShane napisał(a):Zbierała dobre recenzje, często można trafić sztuki z naprawdę fajnym wyposażeniem

WhiteShane napisał(a):Mówię akurat o recenzjach Astry jako auta używanego – nie sądzę, by te były sowicie sponsorowane przez producenta, szczególnie że właściciel marki się zmienił w międzyczasie.
WhiteShane napisał(a):Wygląda na to, że błogosławieństwo tylko na zakup IS250 mogę dostać
WhiteShane napisał(a):Mam z nim trochę problem, bo wydaje mi się bardzo drogi jak na swój rocznik i to, co oferuje. Jakby rozumiem, że wysokie zachowanie wartości wynika z tej renomy auta niezawodnego

WhiteShane napisał(a): ale skrzynia z tego orientuje się była łączoną z 1.8 TSI w wariantach 4x4.
Także może warto rozważyć coś w stylu Golf Alltrack...

hoderi145 napisał(a):może coś ze stanów typu chrysler 300c? Tylko trzeba mieć mechanika, który się zna na naprawie takiego samochodu i ogarnianiu części do niego
hoderi145 napisał(a):ciężkiej sytuacji i albo odkładasz 10k na bok na ewentualną naprawę,