Audi A3 z USA - gdzie haczyk?

20 Gru 2022, 20:17

Witam wszystkich. Z racji, że nie jestem doświadczony w temacie ani nie znam nikogo kto jest, postanowiłem zapytać się Was.

Lubie przeglądać auta na otomoto i zauważyłem, że Audi A3 8V w sedanie 2.0TFSI i 1.8TFSI, które nie są zbyt stare, można dostać w małych pieniądzach, a jak coś jest zbyt piękne by było prawdziwe to zwykle jest.

Tutaj przykład:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Większość aukcji oferuje cenę pod dom, w tej konkretnej jest nawet rejestracja. Uszkodzenia wizualnie kosmetyczne.

Gdzie tu jest haczyk skoro transport i akcyza są w cenie? Większość aukcji twierdzi, że auta kupione od ubezpieczalni ze znaną historią. To są laptopy, topielce czy o co tu chodzi? Pozdrawiam i wesołych.
dziki231423
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Fiesta mk7 1.4 TDCi
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

20 Gru 2022, 20:45

dziki231423 napisał(a):Gdzie tu jest haczyk

https://www.copart.com/lot/67639672/sal ... orda-south

Tu masz haczyk, auto nawet nie ma daty aukcji.

Badziewna reklama firmy sprowadzającej auta z usa.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Gru 2022, 23:57

No dobra tu mamy haczyk, ale takich aukcji sa dziesiatki. W kazdej ten sam schemat jest grany?
dziki231423
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Fiesta mk7 1.4 TDCi
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

21 Gru 2022, 00:36

dziki231423 napisał(a):W kazdej ten sam schemat jest grany?

Tak zmienny jest w zależności od ogł. opis auta ale cana zaniżona i to sporo.

Potem dzwonisz wkręcają Cię na inne auto albo z ogłoszenia jak jest data licytacji tylko zapominają dodać ile wynoszą koszty sprowadzenia i jak wygląda procedura.

P.s.

Dziś kolega do mnie dzwonił że został wkręcony w aukcję w Szwajcarii i żebym go ratował bo okazało się że wychodzi kosztów pobocznych X2 w stosunku do ceny auta czego nie był świadomy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Paź 2025, 14:19

to prawda też w pierwszej firmie jak doszlo juz do aukcji to sie okazalo ze te wyliczenia to nie wiadomo skad sie braly a koncowa cena miala byc jednak duzo wieksza, duzo jest takich uszustów
Mirosław7771
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...