AUDI A4 AVANT B7 2005r Turbo

27 Maj 2011, 20:13

witam,
mam problem z turbina (chyba) na trasie 250 km turbina wyłączyla mi sie 2 razy najlepsze jest to ze wystarczy wyłaczyc i właczyc auto bez jakiegos odstępu czasowego i turbo dziala
dzieje sie tak na wyzszych biegach 4,5,6

ale dzis stalo się to na 1 co mnie bardzo zdziwilo ostatnio mialem diagnostyke (przeglad) nic komputer nie wyktyl swiece nowe i wymiana olei i filtrów

macie jakies propozycje jak to zrobic aby było dobrze
bo w ostatecznosci bede musial jechac na APS do rzeszowa

pozdrawiam czekam na wasze opinie
cartman17
Nowicjusz

Miejscowość: salowa wola

27 Maj 2011, 20:29

Turbina przeładowuje
Zacierają się w niej kierownice
andrzej_124
Stały forumowicz

29 Maj 2011, 15:36

ja [...] amatorka ciekawe jak to sprawdziłes podczas jazdy ze turbina działa podczas jazdy w tym momencie jadac 250km gosciu ja nie czaje co ty mówisz na wszystkich biegach to nie jest logiczne turbina działa na postoju po przekroczeniu 2000 tys obrotów na minute proponuje zmien dilera dla siebie i własnego auta
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

31 Maj 2011, 19:06

ochroniarz02 napisał(a):ja [...] amatorka ciekawe jak to sprawdziłes podczas jazdy ze turbina działa podczas jazdy w tym momencie jadac 250km gosciu ja nie czaje co ty mówisz na wszystkich biegach to nie jest logiczne turbina działa na postoju po przekroczeniu 2000 tys obrotów na minute proponuje zmien dilera dla siebie i własnego auta

ty wes nie pier... !!
amator to ja jestem a ty zamiast pomóc to barana z siebie robisz !!

moze byc napisal cos co mi pomoze a nie ! popusjesz sie swoja niewiedza!

moze jak jestes taki mądry to powiesz mi co mam ci powiedziec zebys mi doradzil ! chyba ze znasz sie tylko na rysorakach
pozdro
cartman17
Nowicjusz

31 Maj 2011, 20:40

Moze zawor od turbiny daje dupy? Albo przeplywomierz do wymiany.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

02 Cze 2011, 22:40

Czimi napisał(a):Moze zawor od turbiny daje dupy? Albo przeplywomierz do wymiany.

a czy jak pojade na APS to komputer powinien wykryc mi te błędy czy nie ??

bo to sie dzieje raz na jakis czas od napisania 1 postu nic się nie dzialo wiec nie wiem o co tutaj chodzi

ze tak sama z siebie sie wyłacza auto ma odpowiednią temperature i tak samo z siebie w trakcie przysmieszania pada i tak jak zółw powoli się toczy turbo dziura ale do konca
i co najgorsze nie są to tanie rzeczy :(
cartman17
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...