Audi A4 b7 2.0TDi turbina?

25 Lis 2024, 09:39

Witam.
Od kiedy zrobiło się zimno mam problem z moim audi. Dojeżdżając do 120 km/h nagle ją odcina i traci moc, nie mogę pojechać więcej, jednak po zjechaniu, wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu i rozpędzeniu już bez problemu jedzie więcej - i dzieje się tak codziennie rano , pomimo że przed ruszeniem rozgrzewam ją około dwóch minut. Obstawiałam że problem jest z turbiną, ale zanim wydam na to jest jeszcze coś co pojawia się wraz z tym problemem. Dzieje się tak za każdym razem gdy termometr zewnętrzny pokazuje temperaturę na minusie ALE pokazuje ją też gdy jest zdecydowanie na plusie i dodatkowo pokazuje mi w tym momencie że jest po -40 stopni i mniej i w trakcie jazdy temperatura ciągle skacze. Termometr jest pewnie do wymiany, ale czy fakt że pokazuje tak niską temperaturę jak -40 może wpływać na to, że spada moc? Z góry dziękuję
natalia1502
Obserwowany

25 Lis 2024, 10:04

Bez podłączenia komputera i diagnostyki to wróżenie z fusów, moze być turbo a może być jakiś wężyk lub czujnik.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kamperem na wakacje - poradnik dla początkujących
    Podróż kamperem jest porównywana do żeglowania na pokładzie jachtu. Przez wielu jest to uznawane za jeden z najlepszych sposobów na spędzenie wakacji. Na szczęście nie trzeba być właścicielem dobrze wyposażonego ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...