Audi - jaki silnik diesla wybrać?

07 Maj 2014, 23:14

Audi ma beznadziejne plastiki, wiec Hyu nie stoi tu na przegranej pozycji.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Maj 2014, 08:36

Jak jest się fanem marki to argumenty "przeciw" trafiają trudniej do człowieka.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Maj 2014, 08:53

Panowie a co powiecie na to ?

[link do mobile.de wygasł]
maxiu81
Nowicjusz

Auto: vw

08 Maj 2014, 11:38

Jak się boich kosztów serwisu i jeździsz trasy jakie jeździsz, to daj sobie z używkami z Niemiec z dieslami i skocz do salonów, bo jest dużo fajnych aut w Twoim budżecie. Co Ci da znaczek na masce?
Mercedes wygląda ok i ma lepsze silniki od Audi. Daj sobie wytłumaczyć, że benzyna będzie lepsza dla Ciebie. Nikt rozumny nie kupuje diesla na krótkie odcinki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Maj 2014, 12:53

Z tego co wnioskuję po komentarzach, to diesle mają jeździć tylko i wyłącznie trasy ?
A wszyscy którzy jeżdżą do pracy itp mają mieć auta w benzynie...jakoś nie ciężko mi uwierzyć.
Mieszkam w Niemczech od dawna, a do pracy nie jeżdżę przez wiochy, więc mam gdzie przegonić samochód.
Czego sie tak bornicie tych diesli.Ja rozumiem że na krótkie trasy dobrze mieć auto w benzynie.Mam drugie takie - Fiesta 1,25 i czasami tym jadę do pracy....robi to wir w baku niesamowity.Pali dużo jak na taki maly silnik !
Tak jak mówiłem do pracy mam 30km w jedna stronę i dziennie zdołam zrobić kolo 80km nie licząc weekendów.
maxiu81
Nowicjusz

08 Maj 2014, 13:45

no to wychodzi już 30tys. rocznie
no jak wolisz ale nie nastawiaj się, że nowoczesne diesle są trwałe, bo to jest zgubne
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Forester
    Średniej wielkości Forester został przetestowany przez Consumer Reports w wersji z mocniejszym, 2,5-litrowym silnikiem benzynowym o mocy 184 KM, uzyskując średni wynik 28 mpg, 20 mpg w mieście i 38 mpg na szybkiej trasie. ...

08 Maj 2014, 15:01

Nie ma auta na świecie które się nie psuje - w każdym się coś psuje.
Myślę że większość zależy od utrzymania pojazdu.Jak dbasz Tak masz.
...i nie chodzi mi tu o żadne znaczki na maskach tylko o auto które ma mi się podobać, jeździć i być praktyczne.
Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.
Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
maxiu81
Nowicjusz

08 Maj 2014, 15:42

maxiu81 napisał(a):Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.
Bo tak jest :!:
maxiu81 napisał(a):i nie chodzi mi tu o żadne znaczki na maskach tylko o auto które ma mi się podobać, jeździć i być praktyczne.
Wygląd to kwestia gustu, jeździć Audi będzie (na lawecie do warsztatu), a jak będzie na lawecie jeździć to chyba praktyczne nie będzie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Maj 2014, 15:56

maxiu81 napisał(a):Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.

każde auto ma zalety i wady ale ostateczny rozrachunek w przypadku nowszych konstrukcji i w dobie downsinzingu stosowanego przez europejskich producentów nie wiadomo po co przypada na korzyść azjatów
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Maj 2014, 16:01

Ale to jest prawda koreańce czy japońce są lepsze od naszych europejskich aut pod prawie każdym względem a szczególnie pod względem bezawaryjności i stylistyka jest też calkiem niezła.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

12 Maj 2014, 05:46

Nie warto od razu zarzucać pomysłu lpg. Dobry fachowiec doradzi i zaplanuje całą instalację. Mój brat zakładał lpg w alltop w Warszawie i jest bardzo zadowolony.
maga2000
Nowicjusz

Auto: frod focus

12 Maj 2014, 10:50

maxiu81 napisał(a):Nie ma auta na świecie które się nie psuje - w każdym się coś psuje.
Myślę że większość zależy od utrzymania pojazdu.Jak dbasz Tak masz.

Te dwa zdania są często wypowiadane przez właściceli badziewnych aut...
niby wszystko się psuje tylko chodzi o częstotliwośc tego psucia...
A co do dbania to też chyba myślisz o serwisie więc przeczytaj dokładnie jakie są zalecenia serwisowe np: wieśwagenowego 3,0 tdi a później stwierdzisz czy opłaca się dbać żeby mieć...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe