Auto dla kobiety z dziećmi do 40 tys.

12 Kwi 2026, 22:25

Szukam auta żonie.
Autem jeździ "dookoła komina" - dziecko do przedszkola / szkoły ~3 km; do pracy ~3 km, zakupy ~1,5 km; raz w tyg. wyjazd za miasto ~20 km w jedną stronę. Tak więc skłaniam sie ku benzynie.
Obecnie jeździ autem teścia wiec w końcu czas na zmianę.
Kwota około 40 tys. Auto jak najnowsze.
Nie mam faworytów natenczas. Na pewno ma byc kompaktowa.
Może ktoś coś fajnego podpowie?
jkazan
jkazan
Nowicjusz

Miejscowość: Pasłęk

13 Kwi 2026, 07:30

Ja bym popatrzył na Hyundai i20 moim zdaniem calkiem fajne auto i powinno sie sprawdzić w takich warunkach. Warto też zerknąć na Toyotę Yaris i jak blacharsko bedzie dobrze to w wersji hybrydowej rownież powinna sie sprawdzić ale one trzymają dosyć mocno ceny.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Kwi 2026, 07:52

Rokiko napisał(a):bym popatrzył na Hyundai i20

Mam przeczucie że nie podejdzie :)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Kwi 2026, 22:20

Witam,
I20 - 3 generacja? Fajny samochód ale za 40 kPLN nie kupię.
Hundai podchodzi dla mnie :) Zonie nie wiem...jutro przegadam.

Yaris - tak srednio.

Na forach widze, ze rekomenduja FABIA (4 generacja?), C3, Fieste - jakos bez przekonania jestem do tych samochodów....
jkazan
jkazan
Nowicjusz

Miejscowość: Pasłęk

15 Kwi 2026, 07:52

jkazan napisał(a):Na forach widze, ze rekomenduja FABIA (4 generacja?), C3, Fieste - jakos bez przekonania jestem do tych samochodów....

To proponuję nie odrzucać bezpiecznych typów jak i20 i yaris. Zwłaszcza yaris w hybrydzie.

jkazan napisał(a):I20 - 3 generacja? Fajny samochód ale za 40 kPLN nie kupię.

Na 100% chodziło o 2 generację.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

15 Kwi 2026, 08:59

Yaris to przy C3 szczyt techniki :D

Musicie się zdecydować czy ma się podobać, czy jeździć bezawaryjnie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed III
Silnik: 1.4 T-GDI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2019
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ściągnąć samochód z USA? Poradnik krok po kroku
    Marzenie o amerykańskim klasyku lub nowoczesnym SUV-ie w atrakcyjnej cenie jest dziś łatwiejsze do zrealizowania niż kiedykolwiek wcześniej. Rynek amerykański kusi ogromnym wyborem modeli, bogatym wyposażeniem oraz przejrzystą ...
    Silnik 2UR-FSE
    Kolejną 5-litrową V-ósemką, która otrzymała znaczek Lexusa jest motor o oznaczeniu 2UR-FSE. Ten niemal 400-konny silnik z bezpośrednim wtryskiem paliwa nigdy nie występował w pojedynkę. Lexus łączył go z dodatkowym ...

17 Kwi 2026, 09:09

galakty napisał(a):Musicie się zdecydować czy ma się podobać, czy jeździć bezawaryjnie.
No właśnie to jest tu kluczowe bo często jest tak że to co się podoba nie jest już tak bezawaryjne i na odwrót. Generalnie nie ma złotego środka i trzeba czasem z pewnych rzeczy zrezygnować na koszt innych :wink:

Przegadajcie sprawę z żoną i ustalcie priorytet czy ma się podobać czy ma być bezawaryjne.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35