rafał83 napisał(a):Wybór pomiędzy F30 a A4 b9 roczniki 2017-2018 benzyna dwulitrowa - przeglądając fora silniki są poprawione
Jeżeli chodzi o TFSI w audi to fakt jest lepiej i nie ma już takich problemów. Co do samego F30 zastanawiam się w którą benzynę 2.0 celujesz bo tam były cztery warianty
- 320i (N20B20) – R4 2,0 l (184 KM i 270 Nm)
- 320i (B48B20) – R4 2,0 l (184 KM i 270 Nm)
- 328i (N20B20) – R4 2,0 l (245 KM i 350 Nm)
- 330i (B48B20) – R4 2,0 l (252 KM i 350 Nm)
Ja jak bym miął wybierać między tymi samochodami z napędem na jedną oś to wybrałbym A4 dla żony z napędem na przód, a przy napędzie quattro lub xdrive celowałbym w F30. Co do ilości miejsca to chyba nie ma co tu się rozpisywać bo jest bardzo podobnie a różnice na tyle niewielkie że chyba nie ma sensu o nich rozprawiać.
W tak młodych samochodach myślę, że przez najbliższe 2-3 lata nie powinny pojawiać się problemy, a jeżeli już to pewnie będą to jakieś elektroniczne problemy.
rafał83 napisał(a):Drugi pomysł to nowe auto , Xceed 1.6 t , ewentualnie Focus Active 1.5 t .
To crossovery czyli zupełnie inne samochody od tych wcześniejszych. Oczywiście ten segment jest bardzo modny od jakiegoś czasu
![Uśmiechnięty :)]()
To są całkiem nowe konstrukcje i jak celujesz w takie nowe auto to raczej wybrałbym Focusa Active.
Na początku zacznij od rozmowy z żoną i zapytać które z tych czterech samochodów najlepiej jej się podoba. Wtedy będziesz wiedział czy celować w sedana czy też w crossovera
![OK :ok:]()
Dodatkowo warto tu wspomnieć o skrzyni biegów i wybrać automat czy manual? Ja proponuję tą pierwszą. Większość kobiet z którymi rozmawiałem wolą skrzynię automatyczną.