Meneliush napisał(a):A to ile trzeba dać za takie auto żeby jeździło i się za bardzo nie psuło? Z 50k minimum? Kuzyn kupił clk za 7k i jezdzi od roku bez żadnych awarii, a tu widzę, że bez 6 cyfrowej kwoty na koncie nie ma co szukać auta.
Lubię takie historie kuzyn/teść/wujek kupił i "jeździ" bez żadnych awarii
![Mr. Green :mrgreen:]()
Z tym kwotami nie przesadzaj bo idzie wyrwać auto za 10k.w prostej opcji i w dobrym stanie tylko nie na zasadzie myślenia, układania planów tylko jak jest to działasz i jedziesz bo za tą kwotę okazją jest stan auta a nie to czy będzie za 5k.czy za 8k.
I jeszcze jedno przy leciwych autach zaczynam od sztuk które nie były użytkowane w Pl.
Dam Ci prosty przykład Golf 2,0 8v o którym tu pisałem był pod Gdańskiem a new Beetle (tą samą opcja) gdzieś tam. Golf kilka dni w ogł.z tym drugim udało się bo dałem 1000zł.więcej. Oba nigdy nie rejestrowane w Pl. Z obydwu foty podłogi wyglądały jak by ktoś obrobił je na AI pod względem korozji. Uczciwie napisane co trzeba zrobić np.jest wyciek z ringu przewodu chł.oleju albo coś tam...
Ja pojechałem...Ty co byś zrobił ?
Sądzę że odpuścił byś bo
- nie zarejestrowany w pl
- handlarz
- "mega" awaria wyciek oleju
- cena oba 10k.za automat nie wygórowana cena no ale Ty porównasz do manuala i zapomnisz że inna będzie pozycja odsprzedaży Golfa w automacie hydraulicznym niż w manuału.
- brak rdzy. Eeetam Ruda jest na dole
![Szczęśliwy :D]()
dla mnie to +5k.pln.w kieszeni
Widzisz dlatego będziesz szukał i szukał a na końcu ktoś Ci przewiezie czego Ci nie rzyczę.