Tom88T napisał(a):Gdzie Ty wyczytałeś, że Mondeo ma lepsze manuale od 508? I pod jakim względem są one lepsze?
Już nie pamiętam, jednak kojarzę że ktoś porównywał te oba auta i mówił, że w Fordzie biegi wskakują bardziej gładko

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tom88T napisał(a):Gdzie Ty wyczytałeś, że Mondeo ma lepsze manuale od 508? I pod jakim względem są one lepsze?
Tom88T napisał(a):Osobiście nie zauważyłem, aby biegi nie wchodziły gładko. Złego słowa nie powiem.
Generalnie jestem bardzo zadowolony z auta, fajne osiągi po remapie, spalanie na przyzwoitym poziomie (średnia z 28k km 6.19L, 80% drogi krajowe), miejsca wewnątrz wystarczająco ( mam 189 wzrostu). Ceny części moim zdaniem są śmiesznie tanie jak na ten segment. Co prawda przez rok użytkowania oprócz wymiany filtrów i oleju, wymieniane miałem amorki z przodu, bo jeden pękł, regenerowaną turbinę, bo się zacinała geometria przy maksymalnym obciążeniu i czyszczony FAP. Poza tym wszystko ok jeśli miałbym drugi raz kupować auto, to bym się zdecydował na ten sam model, może w wersji RXH, bo mi się mega podoba
toyman40 napisał(a):ja miałem.....oba bdb, ciężko stwierdzić które lepsze.