Auto na trasy do 30k - Przebieg 40k rocznie + dobre światła

01 Mar 2026, 09:04

masterq napisał(a):Myśle, że to rozsądny wybór i raczej za takim będę sie rozglądał. Ale jeśli ktoś mógłby mi jeszcze coś polecić to chętnie się zapoznam

Obejrzałem sobie ogłoszenie z linka to za samą treść pewnie bym nie pojechał no ale w Pl jak zawsze :mrgreen: im więcej bajek tym lepiej.

Następni profesjonaliści od wyszukiwania aut pod polskiego klienta w odległych czeluściach świata z pominięciem tureckich placyków.

A prawda jest jaka ?!!

Aukcje, licytacje i ogłoszenia nie ważne gdzie i jaki plac ...w 80%.

Cena rynkowa tego auta też wskazuje że
szybciutko zatęksnisz za kosztami jazdy Opelka.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Mar 2026, 17:03

No i sytuacja geopolityczna szybko zweryfikowała zakup diesla, obecnie szukam avensis 1.8 z lpg z automatem, jak pojechałem obejrzeć diesla z 2016 roku za 30k był to golf 7 to czasem mam wrażenie, że ludzie nie mają wstydu takie gruzy wystawiać, rynek polskich używanych aut to po prostu patologia. Tak możecie mi napisać, że sam jestem winien że szukam 10 latka z ogromnymi wymaganiami takimi jak led/xenon ale czy aż tak dużo wymagam jak ta technologia jest już z lat 90 ? Według mnie halogeny powinny odjeść dawno temu ze względów bezpieczeństwa ale nie ważne. Niestety musze dołożyć 20k bo focusy mk3, golfy, a3, octavie z lat 2014-2017 to po prostu gruzy i tyle albo tak pechowo trafiałem :?
masterq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Mar 2026, 17:23

masterq napisał(a):szukam avensis 1.8 z lpg z automatem

To nie jest automat tylko b.kiepska cvt.
masterq napisał(a):rynek polskich używanych aut to po prostu patologia

Tu już podziękuj kupującym oraz tym co aktywnie ich stymulują w internecie.
szybki
Moderator - Tuning

08 Mar 2026, 17:54

Bez przesady z tymi halogenami :roll:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed III
Silnik: 1.4 T-GDI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2019

08 Mar 2026, 17:57

szybki napisał(a):To nie jest automat tylko b.kiepska cvt.

Ale czy chodzi Ci o awaryjność czy kulture pracy ?
masterq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Mar 2026, 18:37

Myślę o awaryjności. Można prowadzić rozkminki jak nasi pseudo miłośnik/cy gr.vw pt.w której fazie księżyca w którym roku i o której godzinie wyprodukowali auto które teraz można kupić i się nie bać.
Ogólnie: podobno t27 opcja 2,0 cvt przed liftem.

Mam podobne rozterki bo szukam auta na trasy ale niestety w miarę do miasta i przeanalizowałem co się dzieje na rynku.
Dla mnie masz budżet ni duży ni mały. Do tego lampy i automat który ogranicza oferty i to mocno.
szybki
Moderator - Tuning