REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

Bartolekk napisał(a):To spalanie diesla przy 120 - 6/100 to jaki diesel? Bo normalny diesel w aucie kompaktowym nie spali więcej niż 4,5-5/100
Pomyśl ile by musiał palić jakbyś leciał ze 160 km/h

Bartolekk napisał(a):To spalanie diesla przy 120 - 6/100 to jaki diesel? Bo normalny diesel w aucie kompaktowym nie spali więcej niż 4,5-5/100

galakty napisał(a):120 km/h w małym dieslu (taki do 1.6) to wyjdzie 5,5-6 litrów
Przy 160 km/h około 7,5-8 litrów.

szybki napisał(a):Napisałem dużo ale się zastanowiłem i doczytałem wymagania + rocznik od którego ma się zaczynać rok prod.auta i...skasowałem wpis
Połączenie starego diesla i aptecznych wyliczeń kosztów jazdy po wielkości spalania on + światełka + rocznik =

masterq napisał(a):Myśle, że to rozsądny wybór i raczej za takim będę sie rozglądał. Ale jeśli ktoś mógłby mi jeszcze coś polecić to chętnie się zapoznam

masterq napisał(a):Myśle, że to rozsądny wybór i raczej za takim będę sie rozglądał. Ale jeśli ktoś mógłby mi jeszcze coś pole
yeti65 napisał(a):Małe nowoczesne diesle są naprawdę oszczedne. Mnie Ford Courier 1,5 tdci, w trasie do Karpacza i z powrotem do Warszawy spalił 4,3l/100. Pięciu chłopa i pełen bagażnik, tyle że jazda max 110km/h,

yeti65 napisał(a):Małe nowoczesne diesle są naprawdę oszczedne. Mnie Ford Courier 1,5 tdci, w trasie do Karpacza i z powrotem do Warszawy spalił 4,3l/100. Pięciu chłopa i pełen bagażnik, tyle że jazda max 110km/h