Auto skup - co sądzicie?

06 Lip 2015, 10:45

Potrzebuję szybko sprzedać samochód, co sądzicie o usługach oferowanych przez auto skup? Zdaję sobie sprawę, że cena nie będzie tak atrakcyjna, ale potrzebuję szybko gotówki, oceńcie, wydaje mi się, że oferta jest całkiem spoko autoskup-slask.pl
Ostatnio edytowany przez marekjanowski, 07 Lip 2015, 07:25, edytowano w sumie 1 raz
marekjanowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1984
Auto: Chevrolet Aveo

06 Lip 2015, 11:08

Myślę że za pieniądze które ci zaoferują za auto a nawet za więcej, sprzedasz je od ręki dając ogłoszenie w necie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Lip 2015, 07:26

próbowałem, ale małe zainteresowanie było dlatego szukam innego rozwiązania:/
marekjanowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1984
Auto: Chevrolet Aveo

08 Lip 2015, 15:21

Jeśli samochód nie nadaje się do jazdy, bo np jest po wypadku to bardzo dobrym rozwiązaniem jest skup aut za gotówkę. Wrocław jest pełny takich samochodów, które nie powinny stać na parkingach i straszyć ;)
filipmike
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 12 2010
Przebieg/rok: 48tys. km
Auto: nissan micra

13 Lip 2015, 10:25

To wszystko zależy, bo jeśli Twój samochód już ledwo nadaje się do jazdy to lepiej oddać go do kasacji do specjalnej stacji zajmującej się taką "utylizacją" samochodów np. w Trójmieście to będzie panta.gda.pl, bo co z tego że sprzedasz samochód za grosze, jak już teoretycznie i tak nie nadaje się do użytku? A czasem takie stare auta nawet na części się nie nadają bo większość jest przerdzewiała. Więc jeśli właśnie takie auto chcesz sprzedać, to naprawdę to sobie przemyśl :)
dzaris
Nowicjusz

Auto: Yaris

23 Lip 2015, 16:24

My oddaliśmy auto do skupu w Chrzanowie- skupsamochodow.info.pl Sensowna cena, brak jakichkolwiek wymagań. Skupują auta w każdym stanie technicznym.
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...

11 Lut 2016, 11:29

Skup samochodów to z pewnością dobra opcja. Możesz zajrzeć na Skup aut Filar, gdzie skupują samochody z Gdańska i okolic. Szybka kasa od ręki, a przyjmują samochody w każdym stanie.
reset
Nowicjusz

Auto: Audi a3

28 Lut 2016, 16:48

Wrocław jest pełny takich samochodów, które nie powinny stać na parkingach i straszyć ;)

Oj tak zgadzam się, a korzystanie ze skupu to przecież proces łatwy i przyjemny. Sam mieszkam we Wrocławiu i mam takiego znajomego, który trzymał 2 stare samochody na działce. Pytam się go po co Ci? A on na to, że nikt nie chce kupić, to tak stoją. Sam się kiedyś z tym borykałem, dałem mu namiary na Wigmet i chłop zdziwiony, że na dniach pozbył się szpetnego problemu z działki. ;) Nie mówiąc o tym, że to jedyny sposób na wyrejestrowanie samochodu i zaprzestanie płacenia OC (złomowanie, kradzież, sprzedaż). Chcieć to móc. Oczywiście sprzedając samemu można dostać więcej, ale bycie sprzedawcą wcale nie jest takie przyjemne, użeranie się z kupcami... przechodziłem to na własnej skórze. Brrr na samą myśl mam ciarki. ;)
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Mar 2016, 08:27

No dlatego właśnie powinien skorzystać ze skupu bo czasami nie ma kupców na dane auto.

Sam byłem w takiej sytuacji, gdzie musiałem sprzedać powypadkową skode fabie, sprzedałem ostatecznie na skup.
A firma właśnie z Wrocławia :)
JarekSzanik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2013
Auto: Honda CRX

17 Mar 2016, 11:19

Sprzedawałam kiedyś przez skup i byłam zadowolona, znacznie lepsze rozwiązanie niż użeranie się z potencjalnymi kupcami. Jeśli ma się taką możliwość, to dobrze jest porównać ceny w dwóch-trzech i dopiero wtedy sprzedać.
Zielonka
Początkujący

Prawo jazdy: 07 03 2010
Auto: Fiat Sedici
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Mar 2016, 12:04

Dokładnie. Od czego jest Internet. Wpisać odpowiednie słowa w Google, podzwonić, porównać i wybrać to miejsce gdzie jest legalnie i mamy najwyższą stawkę.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Mar 2025, 22:18

Planuję sprzedać samochód i zastanawiam się nad skupem aut, żeby załatwić to szybko i bezproblemowo. W wyszukiwarce wyświetliła mi się ta strona https://kupiewszystkieauta.pl/ Oferta wygląda okej, ale ciekawi mnie, czy faktycznie dają dobrą cenę i czy cała transakcja przebiega bez komplikacji. Ktoś korzystał? Jakie wrażenia?
januszwit
Nowicjusz