Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
a był taki? Był 150, 184, 190 ale 163?turbopop napisał(a):Co sądzicie o silniku n47 163km
turbopop napisał(a):1. [link do oferty na Olx wygasł] ... W6Mox.html
Ten model ma 163km
Czylijak rozrzad był robiony to już się tym nie martwić?
Problemy z dwulitrowym silnikiem N47 od BMW są na tyle poważne, że w środowisku mechaników panuje opinia, że lepiej taki motor zajeździć do końca i wymienić całą jednostkę. Jeśli do serwisu trafia on bowiem w całości, kiedy ma tylko rozciągnięty rozrząd, wymienić należy go wraz z kołami zębatymi. Sęk w tym, że zintegrowane są one z samym wałem, który w tej sytuacji również podlega wymianie. Zaniedbanie wymiany po rozciągnięciu łańcuchów, wytarciu się ślizgów prowadzących i utracie swoich właściwości przez napinacze, w konsekwencji prowadzi jednak to do zerwania łańcucha, co jest jednoznaczne ze zniszczeniem silnika.
turbopop napisał(a):A jeśli są na to faktury?
turbopop napisał(a): swoim obecnym miałem fv z warsztatu na wymianę paska, nie robiłem rozrzadu a 5lat już przejechałem...
turbopop napisał(a):W n47 wkoncu można wymienić rozrząd beż wyjmowania silnika bo ponoć piszą że trzeba silnik demontować
turbopop napisał(a):Pisałem o tym na samym początku. Nie wiem skąd stwierdzenie że się nie znam...
turbopop napisał(a):pierwszy post po moim bardzo zachwala ten model jeśli tylko rozrzad wymienię
turbopop napisał(a):Nie jest to model.x5 czy 5 tylko najzwyczajna x3 w manualu i nie wiem skąd te wyssane z palca rady... każdy diesel ma dwumas, wtryski, turbo i jakoś ludzie jezdza a nie boją się jak Wy...
turbopop napisał(a):Widzę że zazdrość za dupe chwyta
Za takie rady serdecznie dziękuję...
turbopop napisał(a):Nie jest to model.x5 czy 5 tylko najzwyczajna x3 w manualu i nie wiem skąd te wyssane z palca rady...
turbopop napisał(a):Widzę że zazdrość za dupe chwyta
turbopop napisał(a): każdy diesel ma dwumas, wtryski, turbo i jakoś ludzie jezdza a nie boją się jak Wy...
turbopop napisał(a):na jakieś naprawy mam ok 10tys i myślę że to w zupełności starczy
turbopop napisał(a): Nie wiem skąd stwierdzenie że się nie znam...
szybki napisał(a):Czuję pismo nosem
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW