BRAK MOCY 1.9 TDI

06 Cze 2014, 22:30

witam mam seata toledo 1.9 90 km . problem jest taki ze auto przestało jechac praktycznie nie mialo mocy co sie okazalo do wymiany gruszka turbiny została wymieniona i auto nie samowicie zap***** . ale po pewnym czasie wyszło że ciezko odpala strasznie zostałą zregenerowana pompa wtryskowa. po jej regeneracji wszytsko jeszcze działo dobrze przez jeden dzien. Nagle silnik zaczoł łapać bład co okazało sie nastawkin dawki czy cos takiego pojechalem do pompiarza i nastawnik został wymieniony , lecz spadła moc w aucie czy jest to moze wina za małej dawki paliwa ? . Auto czuc ze sie zbiera ale nie tak jak poprzednio czy to może byc wina N75 ? . sprawdzałem je w bardzo łatwy sposob sciagnełęm rurke od niego ktora dzie do turbo i patrzyłem delikatnie czy zaciaga powietrze na palcu i zaciagało. przepływomierz tez został wymieniony co to moze jeszcze byc prosze o porady.
goro1994
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 2012
Auto: Seat toledo
Silnik: 1.9 TDI 90km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Cze 2014, 13:39

Bardzo chaotycznie i niechlujnie napisany temtat...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna

07 Cze 2014, 13:46

jeśli nie masz zamiaru pomóc to nie udzielej się , wszystko jasno napisałem
goro1994
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 2012
Auto: Seat toledo
Silnik: 1.9 TDI 90km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

07 Cze 2014, 14:06

goro1994 napisał(a):jeśli nie masz zamiaru pomóc to nie udzielej się , wszystko jasno napisałem

No właśnie chodzi o to, że nie jasno...Do tego nie szanujesz forumowiczów pisząc niechlujnie. I oczekujesz pomocy? Jak my mamy cię szanować skoro ty nas nie szanujesz?
O co chodzi w tym zdaniu :?:
goro1994 napisał(a):(...) ale po pewnym czasie wyszło że ciezko odpala strasznie zostałą zregenerowana pompa wtryskowa.

Następne :
goro1994 napisał(a):Nagle silnik zaczoł łapać bład co okazało sie nastawkin dawki czy cos takiego

A że już nie wspomnę o poprawności pisowni, czyli kropki, przecinki, duże litery i literówki, których jest tu sporo.
Proszę popraw temat, bo dział jest od pomagania, a nie od domyślania się o co komu chodzi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...