Brak mocy po odpaleniu

Brak mocy po odpaleniu

30 Sie 2018, 22:06

Witam pacjent skoda fabia 1.4 2001 rok, mam problem po odpaleniu z rana silnik normalnie pracuje ,natomiast jest brak mocy ,wciskam pedal gazu a ten wgl nie reaguje ,po trzecim odpaleniu wszystko wraca do normy ,pali sie kontrolja check, dodam tez iz po odpaleniu falowaly obroty az sie rozgrzal albo tracil moc gdy cofalam czy ruszal pedal gazu do konca a on nic,benzyna
Karba2
Obserwowany
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 Sie 2018, 21:57

Re: Brak mocy po odpaleniu

30 Sie 2018, 22:13

Skoro check się zapalił trzeba podłączyć pod kompa i się dowiedzieć dlaczego, przyczyn może być wiele, nie ma sensu zgadywać
Kao
Moderator
Awatar użytkownika
 
Posty: 8354
Rejestracja: 03 Sty 2017, 19:15
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Jaguar X-type, A8, ML
Silnik: 2.0 D, 4.2 V8, 2.7

Re: Brak mocy po odpaleniu

30 Sie 2018, 22:16

Pokazalo jakis blad z przepustnica.czyszczenie jej pomoglo na jeden dzien, sugestia padla by ja wymienic a czy faktycznie jej wina by sie ladowac w takie koszty
Karba2
Obserwowany
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 Sie 2018, 21:57

Re: Brak mocy po odpaleniu

30 Sie 2018, 22:21

Karba2 napisał(a):Pokazalo jakis blad z przepustnica
Nie ma jakiś a jest konkretny numer błędu . Dalej zgadujemy.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz
 
Posty: 2987
Rejestracja: 10 Sty 2007, 20:58
Prawo jazdy od: 01 01 1981
Auto: Fabia I , Fabia II
Silnik: 1,4 AME , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

Re: Brak mocy po odpaleniu

31 Sie 2018, 10:21

Karba2 napisał(a):Pokazalo jakis blad z przepustnica.czyszczenie jej pomoglo na jeden dzien
Raczej przez jeden dzień nie zabrudzi się tak żeby znowu generować błędy ja bardziej obstawiam jakiś problem z komunikacją do przepustnicy ale bez sprawdzenia błędu można szukać i czasem wymieniać niepotrzebne rzeczy więc najlepiej jak byś sprawdzić co tam dokładnie się dzieje podpinając jakiś nawet najprostszy interfejs.
Cichy77
Stały forumowicz
 
Posty: 2326
Zdjęcia: 11
Rejestracja: 25 Sty 2018, 16:52
Auto: Nie mam

Re: Brak mocy po odpaleniu

03 Wrz 2018, 22:31

W fabianie pierwszej gnije wiązka elektrycznej na lewej podłużnice i na podszybiu. Do sprawdzenia ciągłość przewodów. Może siać błędami .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz
 
Posty: 2987
Rejestracja: 10 Sty 2007, 20:58
Prawo jazdy od: 01 01 1981
Auto: Fabia I , Fabia II
Silnik: 1,4 AME , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    Nitro, chłodnice i komputer - samochód do driftu Nitro, chłodnice i komputer - samochód do driftu
    Wybór odpowiedniego motoru to nie wszystko. By uzyskać mocny i odporny silnik, potrzebny jest też odpowiedni osprzęt. Driftingowe auto Pawła Treli w zależności od włączonej mapy doładowania wytwarza 640 lub nawet 860 ...
    Bezpieczna podróż na ferie zimowe Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...

  •