REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bo ludzie bazują na cenie zakupu a nie ma tym co się przekłada na eksploatację, ceny części Renault to kosmos, ostatnio robiłem cały przód po zderzeniu to za zderzak kpl chłodnic, jedna lampę i błotnik plus jakieś tam pierdoły było zapłacone ok 10 tys euro i wszystko musisz kupować po 2, nie możesz kupić np jednej zaślepki halogenu, są pakowane po 2, takie cwaniaczki.piotr008 napisał(a):większość kurierki na tym jednak jeździ.
mówimy o automacie?piotr008 napisał(a):W Expertach itp. podobno skrzynie biegów padają przy 100-150 tys.
nie ma znaczenia że pływa, wytrzymuje bez ingerencji spokojnie 150k, ostatnio miałem taki silnik co strzelił przy 225 a uwierz że tu gdzie jestem nikt oleju nie wymienia częściej niż przewiduje producent a o plukankach to mało kto słyszałpiotr008 napisał(a):W Fordach znowu pasek rozrządu pływa w oleju. Chociaż, może to nie byłby wielki problem przy częstych wymianach oleju i płukankach.
mówimy o automacie?
dobre to były kiedyś, teraz już nie ma dobrych.piotr008 napisał(a):No i mówi się, że silniki 2.0 HDI to dobre jednostki.
nie ta epoka.piotr008 napisał(a):Jeździłem kiedyś sporo Transitem z ok. 2004,
nie martw się, szybciej go sprzedasz niż zgnije.piotr008 napisał(a):A jak może wyglądać sprawa korozji w tych samochodach?