Cel sukces

14 Mar 2012, 23:12

Witam! Posiadam alarm jak w tytule,tak stwierdziłem po naklejce tylko tyle na nim jest napisane? Problem jaki mam to że nie mogę go rozblokowac w żaden sposób? Pilot jest OK baterię wymieniałem, jak kupiłem auto wszystko działało, po wymianie aku to się własnie stało? Przycisku reset szukałem ale gdzie on jest nie wiem? Alarm jak podłącze zamyka centralny i otwiera tylko po przekręceniu kluczyka zapłonu migają kierunki i samochód nie chce odpalić ?gdzie tkwi problem nie wiem ? :idea: :?:
nikodembartosz
Nowicjusz

Miejscowość: gostynin

16 Mar 2012, 11:53

To nie problem ani usterka - to zabezpieczenie przed kradzieżą, czyli tzw zabezpieczenie przed zanikiem napięcia z akumulatora - po wyjęciu klem z aku i włożeniu ich spowrotem, alarm się uzbraja i zamyka drzwi. Normalnie, z odblokowaniem, to powinno być tak, że naciskasz na pilot i alarm się rozbraja i otwiera drzwi. No ale skoro pilot nie działa to musisz poszukać przycisku o którym wspominasz - gdzie jest, tego nikt ci nie powie, ponieważ ma on być ukryty i to, gdzie jest powinien wiedzieć tylko właściciel. Musisz więc szukać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2012, 19:09

Szukałem i nic nawet w schemacie jaki posiadam chyba od tego alarmu nie ma wyjscia z centralki na reset? Wiec dam sobie luz ,lub fachowiec pozostaje? :?: :idea:
nikodembartosz
Nowicjusz

Miejscowość: gostynin