11 Kwi 2010, 12:12
Witam. Chcę kupić samochód i natrafiłem na takie autko sprowadzone, od pana w mojej okolicy: Citroen C5 2004r. 2.0 HDI, był walnięty z przodu w lewą stronę, wystrzeliły 2 poduszki powietrzne z przodu u kierowcy i pasażera. Od właściciela obecnego dowiedziałem się, że silnik, chlodnica czy cos nic nie jest uszkodzone, wszystko wygląda ładnie. Jest już wyremontowane, na dachu i po prawej stronie są malutkie wgniecenia, z tyłu na zderzaku jest zdarty lakier w niektórych miejscach, ale to takie sprawy bardziej kosmetyczne.
Cena to 13,000-13,500 bez rejestracji i oczywiscie sam musze wymienic rozrzad ale to w kazdym kupionym samochodzie sie to wymienia z tego co wiem i w tym pan wlicza koszty w cały pozostały remont, czyli wyklepanie tych malutkich wgnieceń, zalakierowanie ich, zrobienie tapicerki po wystrzelonych poduszkach, ogólnie płace 13,000 pln zgłaszam sie po 2 tygodnie, wsiadam i jade, samochod zrobiony jest na tip-top. Jeśli chciałbym z poduszkami to dodatkowy 1,000 zł. Cena wydaje mi sie niska jak na ten rocznik i ten samochod. A co wy myślicie ??
Na te malutkie wgniecenia i zdarcia lakieru odpowiedzial mi, ze sam nie wie, raczej to moglo stac sie na placu we Francji skad sprowadza samochody bo tam jest bardzo malo miejsca lub nawet wozek widlowy mogl go uszkodzic. Czekam na opinie Wasze, ale co do tego jednego samochodu. Aha i nie piszcie mi, że jakis tam samochod w tej cenie jest lepszy bo nie mam pieniedzy wiecej, a to jest chyba okazja.
Aha i powiedzcie mi co sadzicie ogolnei o tych samochodach: ile mi spali, jak z czesciami (cena) czytalem i opinie sa podzielone na temat 2.0 HDI. Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Kwi 11, 2010 12:38 ]
Aha, dodam, ze auto ma przejechane 108 tys km