Citroen Xsara

18 Lut 2011, 22:19

Witam posiadam Citroena Xsare 2.0 HDI z 2002 roku. Mam z nią problem a dokładnie w trakcie jazdy potrafi z niewiadomych przyczyn zgasnąć. Wymieniałem filtr paliwa, zgasła pomarańczowa kontrolka , która paliła się wcześniej. Po przejechaniu 50 kilometrów znów zgasł. Po wyłączeniu zapłonu i włączeniu zapalił na 20 sekund i znów zgasł. Robi to teraz za każdym razem czy jest rozgrzany czy zimny. Sprawdziłem go na komputerze, wyszedł błąd czujnika ciśnienia magistrali po odpięciu czujnika silnik chodzi ale "kuleje", stuka jakby się miał rozlecieć. Po podpięciu czujnika silnik chodzi bardzo dobrze ale tylko 20 sekund. Jak myślicie, co to może być?
Ostatnio edytowany przez krzysiek73, 25 Mar 2011, 18:23, edytowano w sumie 1 raz
krzysiek73
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica
  • 22 Lut 2011, 16:23

No to wypada w takim razie sprawdzić w jakim stanie jest pompa paliwa w zbiorniku. Może to ona fiksuje. Wygląda na braki w dopływie paliwa. Jak poda paliwo ze zbiornika to wszystko działa. Jak ma przerwę- auto gaśnie.
    Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
    karola44-81
    Początkujący

Miejscowość: Połaniec

22 Lut 2011, 16:35

Do sprawdzenia także zawór i ciśnienie paliwa.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Lut 2011, 12:32

Witam. Właśnie dzisiaj zmieniłem czujnik pompy wytryskowej, silnik chodził przez 15 minut i nadal robi to samo, gaśnie po 20 sekundach. I właśnie zmieniam czujnik ciśnienia listwy.

[ Dodano: 23 Luty 2011, 19:33 ]
    Po zmienieniu czujnika ciśnienia listwy nadal jest to samo.
    krzysiek73
    Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica

25 Mar 2011, 17:05

witam mam ten sam problem z moim picasso co ty kolego ,czy wiesz juz co jest powodem ze auto gasnie
    ziembolki78
    Nowicjusz

Miejscowość: witkowo
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
      Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...