Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum
A jak jest ze spalaniem na benzynie? w pierwszej kolejności powinieneś sprawdzić czy tu jest ok żeby wyeliminować inne problemy i zostawić podejrzaną tylko instalację LPG.dj135790 napisał(a):otóż mój Civic 1.4 pali dośc spore, a nawet ogromne ilości gazu...
Czyli wychodzi około 13,8 l/100km więc sporo jak na ten silnik. Myślę że że tu przy normalnej jeździe po mieście nie powinieneś przekraczać 10l/100km.dj135790 napisał(a):zrobiłem ok 130-40 km i zatankowałem znowu - 18L
Tu raczej nie sprawdzisz tego bez tankowania do pełna.dj135790 napisał(a):Czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić spalanie bez tankowania do pełna?
Wtedy miałeś jeszcze szanse na rezygnację z kupna tego auta, teraz już trochę za późno.dj135790 napisał(a):Miałem złe przeczucia już jak podjeżdżając zauważyłem że to komis
A z czym masz jeszcze problem? Może warto je sprzedać jak Ci nie pasuje i poszukać czegoś innego.dj135790 napisał(a):Zresztą całe to auto jest chu*owe :p
To pewnie kwestia wymiany jakiś elementów zawieszenia i będzie ok. Takie części eksploatacyjne trzeba wymieniać w każdym samochodzie bo to sie po prostu zużywa. Jak samochód Ci się podoba to pomyśl nad tym żeby doprowadzić go do stanu takiego który będzie zadowalający dla ciebie. No i zastanów się nad tym gazem, może podpytaj jaki byłby koszt przerobienia na sekwencję.dj135790 napisał(a):Nieee, auto jest wspaniałe :p Tylko po prostu ma już swoje lata to wiadomo, że coś stuka i puka