Co sądzicie o Peugeot 207 , 2007 rok!

26 Mar 2017, 17:06

Witam , Pisze do was z wielką prośbą , Moja mama chce kupić Peugeota 207 5d rocznik 2007 z silnikiem 1.6 ( Nie wiem który pytanie też do was podobno dobry silnik z 8 zaworami nie znam nazwy poniewaz sie na tym nie znam + LPG na 10 lat podpisane ) Auto jest sprowadzane z francji od dobrego znajomego który nie sprowadzał nigdy żadnego syfu, Auto było przebadane i wszystko działa przegląd od kopa , sprawdzone przez mechanikow nigdy nie bite i tak dalej , Auto ma 150 tyś przebiegu nie jest cofane , Wszystkie papiery z francuskich salonów itd są uzupełnione jak te od gazu i tak dalej i tak dalej , Cena to 15 tysiecy złotych , Nie jestem zwolennikiem francuskich samochodów wręcz ich nienawidze i próbuje go mamie odradzić ale pytanie do was , Czy jest to warte swojej ceny ?
Kuzma98
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 04 10 1996
Auto: Nie mam

26 Mar 2017, 21:08

Kuzma98 napisał(a):Auto jest sprowadzane z francji od dobrego znajomego który nie sprowadzał nigdy żadnego syfu, Auto było przebadane i wszystko działa przegląd od kopa , sprawdzone przez mechanikow nigdy nie bite i tak dalej , Auto ma 150 tyś przebiegu nie jest cofane , Wszystkie papiery z francuskich salonów itd są uzupełnione jak te od gazu i tak dalej i tak dalej
Jaka piękna historia :mrgreen: słuchaj ja na stałe mieszkam we Francji i znam ich podejście do aut. Traktują to jako środek transportu nie dbając o stan auta. Co prawda są zaostrzone wymagania na kontroli technicznej ale naprawiają w aucie coś dopiero jak trzeba. Tak samo jest że sprzedażą puki jeździ i przechodzi kontrolę techniczna to dobijają auto do końca i potem do sprzedania. Druga sprawa
Kuzma98 napisał(a):z silnikiem 1.6 ( Nie wiem który pytanie też do was podobno dobry silnik z 8 zaworami
nie było wersji 8 zaworowej wszystko 16v a trzecia sprawa
Kuzma98 napisał(a):Auto ma 150 tyś przebiegu
Francuzi nie kupują auta żeby w niedzielę do kościoła jeździć. To jest zachód tutaj się użytkuje a nie na niego patrzy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Mar 2017, 18:26

Francuzi nie kupują auta żeby w niedzielę do kościoła jeździć. To jest zachód tutaj się użytkuje a nie na niego patrzy.

207 z benzyniakiem, idealne auto do nabijania kilometrów
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

28 Mar 2017, 20:42

Racja ten silnik to jednak 1.4 8v , To ja już nie wiem co mam robić szczerze hahahah
Kuzma98
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 04 10 1996
Auto: Nie mam

28 Mar 2017, 21:18

matka ma takiego króla lwa już od dłuższego czasu :D Z tego co wiem to zachwala, o dziwo nic się nie psuje, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Tylko lać i jeździć :D
Edan
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 09 2014
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Honda Civic VI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Manewr skrętu na skrzyżowaniu
    Manewr skrętu – kierowcy często nieprawidłowo wykonują ten manewr, nie dostosowują prędkości, nie biorą pod uwagę warunków pogodowych i zapominają o zatrzymaniu się, gdy skręt jest warunkowy. "Po pierwsze, przed ...