Czy auto jest warte zakupu?

28 Lut 2022, 22:21

Też jestem na etapie Forda Mondeo Mk5 i nie wiem, czy dobrze myślę, że ale jakoś drogo tam masz. Zerknij na AutoHero - jest tam taki sam - z 2018 roku kosztuje niecałe 75 tyś. Jedyna różnica, to że ten ma 150 KM, a ten twój 180KM. Z 2017 kosztuje niecałe 70 tyś. No i do tego masz z pewnego źródła z roczną gwarancją i wiesz co z nim się działo. No i nie musisz po niego jechać, tylko ci go przywiozą, a jak ci coś nie spasuje to możesz oddać w ciągu chyba 14 dni :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2022, 22:59

MotoAlbercik napisał(a):Jedyna różnica, to że ten ma 150 KM, a ten twój 180KM.

W fordach masz "fabrycznie wgrane" dwie mapy, 180 ze 150 robi się w kilka minut za 400 złotych
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Mar 2022, 11:54

Tego nie wiedziałem. dzięki za podpowiedź :ok: Bo chcę to autko kupić, ale tam maja tylko 150KM. 180 nie uświadczysz. Ale w tym przypadku to nie problem.
Ale w tym AutoHero to autko jest o wiele tańsze niż cena podana przez autora. Chyba, że to jakaś inna wersja wyposażeniowa, aczkolwiek to w AutoHero ma tam dosć sporo tych gadżetów. Z parkowanie prostopadłym i równoległym włącznie. No i do tego tamto jest uszkodzone już.
Może sie nie znam, ale ja bym odpuścił tamto.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Mar 2022, 15:29

Rozmawiałem ze sprzedającym. Jutro jadę oglądać. Pytałem czy miał jakieś stłuczki to sam przyznał że był malowany tylny zderzak i że ma zdjęcia. Podobno szkoda parkingowa i był lekko zarysowany. Jak powiedziałem że w raporcie są jeszcze przednie lewe drzwi to powiedział że na pewno nie miały uszkodzenia i że może być błąd w raporcie.
masa19
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce
Auto: Audi a4 b6

04 Mar 2022, 21:19

masa19 napisał(a):Czy jak sprawdzą grubość lakieru to im wykaże co było uszkodzone?

a jeżeli np. cały przód był wymieniony w kolor lub dokupione elementy nowe odkręcone i zakręcone i polakierowane i na mierniku wyjdzie to co ma wyjść to wtedy powiesz że bezwypadkowy?

masa19 napisał(a):Jak powiedziałem że w raporcie są jeszcze przednie lewe drzwi

szczerze? ymi raportami to sobie można pewną część ciała podetrzeć, jakie jest źródło pochodzenia informacji zawartych w raporcie i czy ktoś zweryfikuje to źródło?
równie dobrze raport ma błędne dane.

Ogólnie dysponując zarówno miernikiem czy raportem trzeba umieć z tego korzystać i wyciągać wnioski , dla wielu jest to niestety wyrzucanie pieniedzy w błoto . ludzie nie umieją mierzyć nawet.
toyman40
Stały forumowicz