Dodge Neon - problemy ze skrzynią

23 Cze 2008, 00:47

witam serdecznie,

posiadam dodge'a neona 2.0 z 95' i mam w nim problem ze skrzynią biegów a w tym modelu jest automatyczna. problem wygląda następująco. gdy samochód jest zimny i póki się nie rozgrzeje to jeździ normalnie a gdy już jest ciepły to dziwnie nim szarpie i przy małej prędkości gaśnie. dodam że ten problem występuje tylko w pozycji D, 1, 2. gdy jest P lub N samóchód chodzi normalnie a jak wrzuce D to już gaśnie. R też działa normalnie.

czy ma ktoś jakąś sugestie co może być problemem??
wasiesto

• 09 Mar 2009, 14:31

Witam,

Mam identyczny problem ze swoim Neonem, również jest to wersja z automatyczną skrzynią biegów. Do tej pory wymieniłem potencjalnie wadliwe elementy, które mogły być przyczyną przerywania i gaśnięcia silnika po osiągnięci temperatury roboczej. Wymieniono: czujnik położenia wału korbowego, świece, przewody wysokiego napięcia, katalizator, sonda lambda, wiązka elektryczna silnika, komputer. Problem nie został rozwiązany pomimo zniknięcia niektórych kodów błędów.

Czy ktoś z użytkowników Neona miał podobne problemy i udało się je rozwiązać? Pozdrawiam
    dominx
    Nowicjusz

17 Mar 2009, 14:17

moze to byc problem zbyt niskiego poziomu oleju w skrzyni. Mialem tak w aerostarze.
    Siuta
    Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

17 Mar 2009, 17:36

Poziom oleju jest prawidłowy, kontrola i wymiana oleju + filtra robione regularnie. Opisany problem raczej nie pochodzi od mechaniki skrzyni biegów...
    dominx
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo - kompaktowy sedan
      Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...