Dużo bagażu wewnątrz samochodu.

30 Cze 2018, 18:59

Cześć!

Muszę przewieźć dużo bagażu całkiem spory kawałek - wyprowadzam się z mieszkania, wracam na wakacje do domu rodzinnego. Głównie ubrania, pościel itd., ale uzbierało się tego naprawdę sporo - z tyłu zapakowane pod sufit... z przodu na miejscu pasażera torba i jedna "w nogach" . Nie podoba mi się to za bardzo, ale oczywiście widok na boki nie jest ograniczony, jedynie na tył. Czy ktoś może się doczepić do tego, że z tyłu jest tak wysoko zapakowany bagaż?
detal
Nowicjusz

Auto: Poszukiwane

01 Lip 2018, 11:11

Nikt się nie doczepi, nie ma takich przepisów :wink: jeżeli widoczność na boki masz nieograniczoną żadnymi rzeczami to spokojnie mozesz ruszac w trase
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Lip 2018, 10:24

Tak jak pisze @Kao tylko pamiętaj żeby zabezpieczyć dobrze bagaż przed ewentualną możliwością przesunięcia się w samochodzie bo podczas kontroli można się do tego przyczepić jeżeli nie jest to należycie zrobione. Masz dwa lusterka po bokach i dobrą widoczność na boki więc tu jest ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Lip 2018, 22:28

Póki nie masz ograniczonej widoczności to wszystko ok. Swoją drogą mój teść ma straszny bałagan w samochodzie - tylna półka praktycznie cała zawalona jedzeniem i innymi niepotrzebnymi rzeczami i nikt się nigdy nie czepiał, a jeździ dużo.
blackgrzywa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...
    Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...