Fiat Scudo 1997.00 .d.

20 Cze 2026, 21:35

Dzisiaj w trakcie jazdy silnik nagle zgasł i nie dał się ponownie uruchomić. Już dwa razy to zrobił , ale po jakiś 15 min. uruchomił się bez problemu. Dzisiaj niestety laweta. Czy są jakieś możliwe przypuszczenia , co by mogło powodować takie objawy?
egonemeryt
Nowicjusz

21 Cze 2026, 11:07

A napiszesz co to za silnik?
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

21 Cze 2026, 13:32

Fiat Scudo Combinato 2.0. jtd (musiałem napisać całą nazwę samochodu , bo sam silnik nie chciało mi przepuścić )
egonemeryt
Nowicjusz

22 Cze 2026, 09:51

Problemów może być naprawdę sporo i najlepiej by było sprawdzić czy pojawia się jakiś błąd w sterowniku sinika po takim zgaśnięciu.

Jeżeli silnik gaśnie z reguły jak jest ciepły to można przypuszczać że przyczyną może być np. czujnik wału korbowego, może być też problem z ciśnieniem paliwa itd.

Spróbuj na początek podłączyć go pod komputer i sprawdzić błędy.
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

22 Cze 2026, 16:05

Kupiłem Car diagnostik scaner vzuo ale nie łączy się z samochodem. Z telefonem tak , z samochodem nie . A sprawdzę jak piszesz , kupię ten czujnik wału i potem zobaczymy co dalej.
egonemeryt
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...